Вернуться назад Распечатать

Глінтвейн з фруктами

Глінтвейн з фруктами
Якщо ви хочете, щоб глінтвейн не володів сильним хмільним ефектом, то розбавте вино фруктами та ягідними соками, як це вирішили зробити ми в цьому рецепті. Мало того, що сік зменшить вміст спирту в напої, він також зробить його більш смачним і ароматним. Також не варто забувати, що мультиварка чудово справляється не тільки з гарячими стравами та випічкою. Завдяки цьому поширеній кухонному помічникові можна готувати і ароматні сезонні напої, начебто глінтвейну. Рецептами останнього, спеціально адаптованого для кухонних помічниці, ми й вирішили присвятити цей матеріал.

Глінтвейн з апельсином - класичний рецепт


Інгредієнти:

  • пляшка червоного сухого вина;

  • мед - 65 мл;

  • апельсиновий сік - 230 мл;

  • журавлинний сік - 230 мл;

  • палички кориці - 2 шт.;

  • мелена гвоздика - 1/4 ч. ложки;

  • апельсини - 2 шт.


  • Приготування
    Увімкніть пристрій на режим «Підігрів» і влийте в чашу червоне вино. Слідом додайте обидва види соку і мед, перемішайте і дочекайтеся, коли рідини прогріються. Додайте прянощі і один апельсин, попередньо нарізавши останній часточками. Залиште глінтвейн з соком і фруктами нудитися зі спеціями близько години, після чого розлийте його по келихах або чашках і подавайте з скибочками залишився апельсина.

    Глінтвейн з апельсином і лимоном - класичний рецепт


    Є ще один спосіб варіння глінтвейну з використанням режиму «Гасіння», завдяки якому напій готується трохи швидше, щоправда, слід враховувати, що при інтенсивному кипінні велика частина спирту випарується, що стає мінусом у разі, якщо ви хочете приготувати алкогольну версію глінтвейну.
    Інгредієнти:

  • пляшка червоного сухого вина;

  • цукровий пісок - 65 г;

  • лимон, апельсин - 1 шт.;
  • Глінтвейн з фруктами

  • палички кориці - 2 шт.;

  • гвоздика - 5 бутонів;

  • мелений мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;

  • зірочка анісу - 1 шт.;

  • імбир - 2 скибочки.


  • Приготування
    Влийте вино в чашу, розігріту в режимі «Гасіння». Слідом всипте цукровий пісок і розмішайте до розчинення кристалів. Зніміть цедру цитрусових і додайте в напій по 3 шматочки. Тепер настала черга спецій, в чашу відправляється гвоздика, мускат, аніс (він же бадьян) і імбир. Через 40 хвилин можна приступати до дегустації.
    Якщо ви не знаєте, як варити безалкогольний глінтвейн з фруктами в мультиварці, то просто замініть вино будь-яким ягідним морсом, бажано з кислинкою, наприклад журавлиним. Кількість цукру в такому випадку доведеться регулювати за смаком.