Повернувшись з вулиці, змерзлі до кісток, не дозвольте собі впасти в ліжко і так цілу прохворіти тиждень. Зробіть і випийте чашку гарячого глінтвейну, який не тільки, до кінчиків пальців зігріє вас, але й огорне своїм вишуканим, пряним ароматом. В підсумку, ви отримаєте тепло, насолоду, а головне, залишитеся здорові! До того ж рецепт приготування глінтвейну дуже простий і не доставить вам особливого клопоту.
Глінтвейн з апельсином - класичний рецепт
Інгредієнти: вино напівсухе червоне – 1 пляшка (750 мл); апельсин – 2 шт.; кориця – 1-2 палички; гвоздика – 5-7 шт.; цукор – 80 р. Приготування Вино виливаємо в ємність і ставимо на плиту нагріватися. Очищені від шкірки апельсини розтираємо зі звичайним цукром і викладаємо в вино. Сюди ж додаємо трохи потовчені, (не до порошку) корицю з гвоздикою. Нагріваємо все до добре гарячого стану і помішуючи, тримаємо глінтвейн 3 хвилини на слабкому вогні. Потім накриваємо кришкою, а через 10 хвилин процідивши, випиваємо гарячим.
Рецепт глінтвейну на червоному вині
Інгредієнти: вино червоне напівсолодке - 05 літра; кориця – 1 паличка; гвоздика – 5 бутонів; мелений імбир – 05 ч. ложки; вода – 120 мл Приготування З'єднуємо всі прянощі в металевому ковшике і заливши водою ставимо на вогонь. Коли вода закипить, зробивши вогонь тихіше, на 3-4 хвилини залишаємо на плиті. Потім видаливши шумівкою, видимі прянощі, з'єднуємо ароматну воду з вином і нагріваємо його до закипаючого стану, але не даємо закипіти. Тепер можна налити собі цього зігріваючого напою і насолоджуватися його смаком.
З таким же поєднанням прянощів, можна відтворити рецепт глінтвейну з білого вина.
Безалкогольний глінтвейн - рецепт в домашніх умовах
Інгредієнти: сливовий сік – 400 мл; гранатовий сік – 400 мл; гвоздика – 4 бутона; мелений мускатний горіх – 1/3 ч. ложки; кориця – 2 палички; лимон – 1 шт.; журавлина – 1 жменя. Приготування В скляний посуд з жаростійкого скла з'єднуємо два виду нашого соку. Кладемо сюди ж жменя журавлини і розрізаний на чотири чверті лимон. Щоб глінтвейн мав тонкий, пряний аромат, додаємо до соку спеції гвоздики, мускатного горіха і кориці. На палаючої конфорки плити, нагріваємо глінтвейн до 90 градусів і відставляємо в сторону, щільно накривши кришкою. Через 7-8 хвилин, проціджуємо через марлю. Розливаємо по порціях і пригощаємо безалкогольним глінтвейном всіх членів сім'ї, навіть найменших.
Рецепт глінтвейну в мультиварці
Інгредієнти:
сухе біле вино – 700 мл; яблуко – 2 шт.; кориця – 1 паличка; запашний горошок – 3-4 шт.; корінь імбиру – 1/4 одного корінця; мед – 2 ст. ложки. Приготування У чашу мультиварки, з'єднуємо всі інгредієнти: вино, яблуко, очищене від насіння, мед і спеції. Включаємо нашу чудову каструльку на режим «Мультиповар», і залишаємо глінтвейн готуватися при 75 градусах 12 хвилин. Готовий напій розливаємо в келихи і не чекаємо його охолодження, а відразу дегустуємо.