Наступний наш матеріал присвячений любителям домашніх напоїв власного приготування. Нижче ми розповімо, як просто і швидко зробити самому домашній сидр з плодів яблук або груш.
Яблучний сидр - простий рецепт приготування
Інгредієнти: яблука – 10 кг; вода очищена кипяченная – 5 л; цукровий пісок – 15-2 кг; цедра одного великого лимона. Приготування Для приготування сидру вимиті яблучні плоди розрізаємо навпіл, позбавляє від серцевини з насінням і перемелюємо через м'ясорубку. Яблучну масу змішати з цукровим піском і очищеної кип'яченої водою кімнатної температури, додаємо цедру одного великого лимона і перемішуємо. Поміщаємо суміш в скляну або емальовану ємність, прикриваємо складеним вчетверо марлевим відрізу і залишаємо для бродіння приблизно на сім днів при кімнатній температурі.
Після закінчення часу проціджуємо масу кілька разів через два-три шари марлі, жорстку основу викидаємо, а в рідину за бажанням додаємо цукровий пісок, приблизно з розрахунку 30 грамів на один літр, перемішуємо і ставимо бродити ще на три тижні. Потім знову проціджуємо суміш, при необхідності отфильтровываем за допомогою ватного тампона, розливаємо по пляшках, закрити пробками і ставимо на зберігання в прохолодне місце.
Сидр грушевий - швидкий рецепт
Інгредієнти: груші; цукровий пісок. Приготування Груші для приготування сидру краще не мити, якщо є така можливість. Забруднені ж плоди споліскують проточною водою, а потім обсушуємо перед подальшою переробкою. Розрізаємо навпіл груші, виймаємо серцевину з насінням і віджимаємо з плодів сік яким зручним способом. Потім розливаємо його по трилітровим банкам (не доверху), прикривають марлею і розміщуємо в затемненому місці при кімнатній температурі.
Через кілька днів, коли буде видно явні ознаки бродіння (маса почне шипіти і виділяти піну),
додаємо в неї цукровий пісок з розрахунку 50-60 г на один літр рідини, перемішуємо і одягаємо на кожну ємність медичну гумову рукавичку, заздалегідь проколів в ній голкою один пальчик. Залишаємо масу бродити на дві-три тижні. Коли процес бродіння припиниться (про це буде свідчити сдувшаяся рукавичка), рідину проціджують, розливаємо по пляшках, додаємо в кожну ще по десять грамів цукрового піску на кожен літр і закорковуємо пробками. Стежимо за тим, щоб в кожній ємності залишилося місця приблизно за п'ять-сім сантиметрів. Даємо сидру вистоятися ще два тижні при кімнатній температурі і три-чотири дні в холодильнику і можемо дегустувати.