Глінтвейн є гарячим алкогольним напоєм, який ідеально доречний в зимовий час. Цей напій здатний зігріти людину, яка перебуває на свіжому повітрі.
Його зазвичай готують з червоного сухого або напівсухого вина, яка підігріта до 85 градусів з додаванням цукру, кориці, гвоздики і кардамона. Вся принадність глінтвейну полягає в тому, що його необхідно пити неодмінно гарячим.
Якщо, раптом, під рукою не виявилося червоного вина, то не засмучуйтеся — його можна замінити на біле. При цьому він не втратить своїх смакових якостей і залишиться таким же ароматним.
Класичний глінтвейн - рецепт з апельсином
Глінтвейн з апельсином є одним з найбільш оригінальних і смачних рецептів, завдяки тому, що апельсин містить багато вітамінів і є ефективним засобом від застуди. Для поліпшення обміну речовин і усунення авітамінозу у глінтвейн можна додати апельсиновий сік.
Інгредієнти: червоне сухе вино, бажано Бастардо — 750 мл; апельсин (середній) — 1 шт.; гвоздика (сушена) — 6 бутонів; мускатний горіх (мелений)— 5 г; паличка кориці імбир — 10 г; яблуко (середнього розміру)— 2 шт.; цукор-пісок (білий) — 45 р. Приготування Перед приготуванням глінтвейну з апельсином і корицею необхідно обдати цитрусові окропом і ретельно промити. Потім висушити паперовими полотенечками і нарізати часточками з шкіркою, видаливши кісточки. Яблучка промити і нарізати скибочками, імбир очистити і дрібно подрібнити короткою соломкою. Нагрівати вино до появи першої білої піни і додати в нього яблука, часточки апельсина, імбир і сухі неразмолотые спеції. Накрити кришкою і настоювати 10 хвилин. Коли алкогольний напій буде готовий, його необхідно процідити через кілька шарів марлі і подати у високих келихах.
Глінтвейн в домашніх умовах - класичний рецепт
Інгредієнти: червоне сухе вино бажано Каберне – 750 мл; вода кип'ячена – 175 мл; цукор (білий пісок) – 20 г; мед – 25 г; гвоздика – 6 штук; корінь імбиру (свіжий) – 5 г; духмяний перець – 5 горошин; мускатний горіх (тертий) – 5 р. Приготування У турку попередньо помістити бутони гвоздики, імбир(натертий на крупній тертці), запашний перець і мускатний горіх. Залити все холодною кип'яченою водою. Варити необхідно при температурі 85 градусів 4 хвилини, не доводячи відвар до кипіння. Потім в окремій каструльці потрібно підігріти вино і додати цукор і мед. Після того, як на поверхні вина з'явиться біла пінка, необхідно влити настій прянощів і нагрівати ще до температури 75 градусів. Розлити по келихах для дегустації. Корисний та смачний напій готовий!
Звичайно, класичний глінтвейн є алкогольним напоєм, але його можна також приготувати і для дітей, а також для дорослих, які не вживають алкоголь. Запропонуйте їм безалкогольний напій — замість вина можна використовувати виноградний сік .
Як правильно приготувати класичний безалкогольний глінтвейн в домашніх умовах?
Інгредієнти: виноградний сік – 800 мл; вода кип'ячена – 270 мл; яблуко – 05 шт.; апельсин – 200 г; лимон (тонкокорый)– 2-3 зубчики; гвоздика – 5 бутонів; духмяний перець – 6 горошин; імбир – 1 ч. ложки; родзинки – 50 г; цукор (пісок дрібний)-25 р. Приготування У кип'ячену воду додаємо цукровий пісок, спеції і ставимо на вогонь. Після того, як прокипить пряний сироп, додаємо яблуко, апельсин і лимон (нарізані часточками) і виливаємо виноградний сік. Нагріваємо напій до температури 85 градусів і даємо настоятися протягом 10 хвилин.