Вернуться назад Распечатать

Яблучний сидр в домашніх умовах - простий рецепт

Яблучний сидр в домашніх умовах - простий рецепт
Пропонуємо вам сьогодні простий рецепт приготування в домашніх умовах яблучного сидру. Такий напій не вимагає спеціальних навичок і устаткування.

Рецепт сидру з яблук в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • цукор – 1 ст.;

  • яблука зимового сорту – 3 кг.


  • Приготування
    Отже, яблука перебираємо, але не промиваємо, а нарізаємо невеликими скибочками. Потім подрібнюємо фрукти за допомогою терочки або блендера до однорідного стану. Додаємо трохи цукру до смаку, перемішуємо ложкою і викладаємо пюре в чисту каструлю, для бродіння. Прибираємо сусло в будь тепле місце і не забуваємо перемішувати його кожен день. Через кілька днів обережно віджимаємо фруктову мезгу через кілька шарів щільного марлі. Фруктовий сік акуратно перелити в чисті банки і зверху надягаємо одноразову гумову рукавичку, проколів в одному з пальців маленьку дірочку. Тепер прибираємо банки з сидром в льох приблизно на 2 місяці, а коли бродіння повністю закінчиться, зливаємо напій з осаду, проціджуємо і розливаємо по пляшках прямо по саме горло. Щільно закриваємо і зберігаємо яблучний сидр в холодильнику. Пам'ятайте - чим довше буде стояти напій, тим насиченішим і смачніше він вийде.

    Рецепт сидру в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • яблука зелені – 3 кг;

  • білий родзинки – за смаком;

  • цукор дрібний – 1 ст.;

  • вода фільтрована.


  • Приготування
    Пропонуємо вам ще один простий рецепт домашнього сидру з яблук. Отже, фрукти перебираємо, промиваємо, витираємо насухо рушником і вичавлюємо сік через соковижималку. Далі яблучні вичавки викладаємо в чисті банки, приблизно на третину і кидаємо в кожну трохи родзинок і цукру. Заливаємо холодною фільтрованою водою і
    Яблучний сидр в домашніх умовах - простий рецепт
    зверху надягаємо гумові рукавички, зробивши в одному пальчику дірку. Накриваємо банки ковдрою і прибираємо на тиждень в тепле місце. Як тільки процес бродіння завершиться, проціджуємо напій кілька разів через марлицу і переливаємо сидр в скляні пляшки. Робити це треба дуже повільно, щоб випав на дно осад, не піднявся і напій не став мутним. Наповнюємо ємність до самого горлечка і щільно закорковуємо пробками. Яблучний сидр, приготований за цим рецептом можна пити вже на наступний день. Зберігаємо напій тільки в холодильнику або льосі в герметично закритому посуді, щоб у нього не потрапило повітря, і він не перетворився у фруктовий оцет .