Пропонуємо вам сьогодні простий рецепт приготування в домашніх умовах яблучного сидру. Такий напій не вимагає спеціальних навичок і устаткування.
Рецепт сидру з яблук в домашніх умовах
Інгредієнти: цукор – 1 ст.; яблука зимового сорту – 3 кг. Приготування Отже, яблука перебираємо, але не промиваємо, а нарізаємо невеликими скибочками. Потім подрібнюємо фрукти за допомогою терочки або блендера до однорідного стану. Додаємо трохи цукру до смаку, перемішуємо ложкою і викладаємо пюре в чисту каструлю, для бродіння. Прибираємо сусло в будь тепле місце і не забуваємо перемішувати його кожен день. Через кілька днів обережно віджимаємо фруктову мезгу через кілька шарів щільного марлі. Фруктовий сік акуратно перелити в чисті банки і зверху надягаємо одноразову гумову рукавичку, проколів в одному з пальців маленьку дірочку. Тепер прибираємо банки з сидром в льох приблизно на 2 місяці, а коли бродіння повністю закінчиться, зливаємо напій з осаду, проціджуємо і розливаємо по пляшках прямо по саме горло. Щільно закриваємо і зберігаємо яблучний сидр в холодильнику. Пам'ятайте - чим довше буде стояти напій, тим насиченішим і смачніше він вийде.
Рецепт сидру в домашніх умовах
Інгредієнти: яблука зелені – 3 кг; білий родзинки – за смаком; цукор дрібний – 1 ст.; вода фільтрована. Приготування Пропонуємо вам ще один простий рецепт домашнього сидру з яблук. Отже, фрукти перебираємо, промиваємо, витираємо насухо рушником і вичавлюємо сік через соковижималку. Далі яблучні вичавки викладаємо в чисті банки, приблизно на третину і кидаємо в кожну трохи родзинок і цукру. Заливаємо холодною фільтрованою водою і
зверху надягаємо гумові рукавички, зробивши в одному пальчику дірку. Накриваємо банки ковдрою і прибираємо на тиждень в тепле місце. Як тільки процес бродіння завершиться, проціджуємо напій кілька разів через марлицу і переливаємо сидр в скляні пляшки. Робити це треба дуже повільно, щоб випав на дно осад, не піднявся і напій не став мутним. Наповнюємо ємність до самого горлечка і щільно закорковуємо пробками. Яблучний сидр, приготований за цим рецептом можна пити вже на наступний день. Зберігаємо напій тільки в холодильнику або льосі в герметично закритому посуді, щоб у нього не потрапило повітря, і він не перетворився у фруктовий оцет .