Приготувавши домашню журавлинну настоянку на спирту, ви завжди будете впевнені в якості вживаного алкогольного напою. До того ж він не тільки смачний, а й корисний, адже в цій ягоді так багато корисних речовин і вітамінів, включаючи і вітамін С, якого в журавлині так багато. У невеликих кількостях її можна вживати для профілактики простудних захворювань . Як зробити журавлинну настоянку на спирту, читайте нижче.
Журавлинна настоянка на спирту – рецепт
Інгредієнти: журавлина – 1 кг; спирт – 1 літр; цукровий пісок – 500 р. Приготування Промиті і обсушені ягідки журавлини перекручуємо на м'ясорубці або перетираємо за допомогою блендера. Поміщаємо пюре у скляну банку, вливаємо натуральний спирт, закриваємо кришкою і наполягаємо близько 2 тижнів. Потім суміш потрібно добре процідити. Краще всього для цього використовувати друшляк, щоб позбутися від великих шматочків ягід і марлю, щоб усунути все інше. Додаємо в напій цукор, перемішуємо і даємо настоятися ще протягом 6-7 днів. Готову настоянку розливаємо по бутлях. Зберігати її краще в прохолодному місці. Вона придатна до використання протягом 4 місяців.
Приготування журавлиною настоянки з спирту
Інгредієнти: журавлина – 1 кг; вода – 15 літра; спирт – 1 літр; цукор – 300 р. Приготування У велику банку насипаємо цукор, вливаємо холодну воду, перемішуємо і залишаємо до повного розчинення цукру. Ягоди журавлини ретельно перетираємо і додаємо її в цукровий сироп. Туди ж вливаємо спирт і гарненько перемішуємо. Банку щільно закриваємо кришкою і в темному місці залишаємо на 4 дні. Після цього проціджуємо напій і розливаємо по бутлях для зберігання.
Настоянка журавлинна на спирту з медом
Інгредієнти: журавлина – 200 г; рідкий мед – 100 г; спирт – 120 мл Приготування Ягоди журавлини промиваємо, добре розминаємо і видавлюємо сік. Змішуємо його з горілкою і медом. Поміщаємо це все в скляну банку. Ставимо в холодне місце і наполягаємо 3 дні. Щодня при цьому банку потрібно струшувати.
Журавлинна настоянка на спирту швидкого приготування
Інгредієнти: стигла журавлина – 1 склянка; спирт – 500 мл; цукровий пісок – за смаком. Приготування Вимиті ягоди журавлини заливаємо окропом і залишаємо на 3 хвилинки. Потім воду зливаємо, а ягоди розминаємо і заливаємо спиртом. Наполягаємо 12-15 годин, потім проціджуємо через марлю, складену в кілька разів, за смаком додаємо цукор, перемішуємо, доводимо суміш до кипіння, але не кип'ятити потрібно, щоб спирт не випарувався. Охолоджуємо настоянку і все, вона готова!
Як бачите, в приготуванні журавлиною настоянки на спирту в домашніх умовах немає абсолютно нічого складного. Трохи терпіння, і смачний натуральний напій буде готовий!