Величезна кількість відходів від мандаринових плодів у вигляді кірочок після новорічних свят найчастіше відправляється у відро для сміття. А адже з них можна приготувати чудову настоянку. У якості алкогольної основи можна брати як горілку, так і спирт. Обидва варіанти приготування настоянки на мандаринових кірках ми пропонуємо нижче.
Настоянка на мандаринових кірках на горілці
Інгредієнти: свіжі мандаринові кірки – 140 г; зерна кави – 2 шт.; горілка – 05 л. Приготування Щоб приготувати настоянку мандаринових кірочок на горілці, нарізаємо їх невеликими шматочками, заливаємо на кілька секунд крутим окропом, відкидаємо на друшляк і даємо гарненько стекти. Після цього поміщаємо кірки в скляну банку або бутель і заливаємо підігрітою до шістдесяти градусів горілкою. Вибираємо спиртне тільки високої якості, в іншому випадку отримаємо настоянку сумнівного смаку.
На завершення підготовчого етапу обсмажуємо кавові зерна і кидаємо в ємність до інших компонентів. Після цього банку або пляшку щільно укупориваем і залишаємо в затемненому місці на один місяць.
Після закінчення часу мандаринову настоянку проціджують і при необхідності отфильтровываем.
Настоянка на сушених мандаринових кірках на спирту
Інгредієнти: мандаринові кірки сушені – 2/3 склянки; чистий спирт – 2 л; очищена вода, кип'ячена. Приготування Для приготування настоянки по цьому рецепту сушені мандаринові скоринки подрібнюємо, закладаємо в скляну ємність, заливаємо чистим спиртом, укупориваем і даємо настоятися протягом тижня. Після цього настій проціджуємо і доводимо очищеної кип'яченої, відстояною водою до 40% міцності напою.
Настоянка на мандариновий шкірці на спирту з соком і фруктозою
Інгредієнти: мандаринові кірки – 45 г; чистий спирт – 1 л; мандариновий сік – 90 мл; очищена вода, кип'ячена; фруктоза – 2 ч. ложки. Приготування Мандаринові скоринки позбавляємо по максимуму від білих прожилок, дрібно нарізаємо, укладаємо в скляну банку або бутель, заливаємо чистим спиртом і наполягаємо протягом трьох тижнів. Після цього отриманий настій проціджуємо, отфильтровываем, доводимо очищеної кип'яченої водою до міцності 45%, а також додаємо мандариновий сік і фруктозу. Помутневшую настоянку на мандаринових кірках можна освітлити за допомогою пастеризованого молока жирністю 25%.