Вернуться назад Распечатать

Настоянка на мандаринових кірках

Настоянка на мандаринових кірках
Величезна кількість відходів від мандаринових плодів у вигляді кірочок після новорічних свят найчастіше відправляється у відро для сміття. А адже з них можна приготувати чудову настоянку. У якості алкогольної основи можна брати як горілку, так і спирт. Обидва варіанти приготування настоянки на мандаринових кірках ми пропонуємо нижче.

Настоянка на мандаринових кірках на горілці


Інгредієнти:

  • свіжі мандаринові кірки – 140 г;

  • зерна кави – 2 шт.;

  • горілка – 05 л.


  • Приготування
    Щоб приготувати настоянку мандаринових кірочок на горілці, нарізаємо їх невеликими шматочками, заливаємо на кілька секунд крутим окропом, відкидаємо на друшляк і даємо гарненько стекти. Після цього поміщаємо кірки в скляну банку або бутель і заливаємо підігрітою до шістдесяти градусів горілкою. Вибираємо спиртне тільки високої якості, в іншому випадку отримаємо настоянку сумнівного смаку.
    На завершення підготовчого етапу обсмажуємо кавові зерна і кидаємо в ємність до інших компонентів. Після цього банку або пляшку щільно укупориваем і залишаємо в затемненому місці на один місяць.
    Після закінчення часу мандаринову настоянку проціджують і при необхідності отфильтровываем.

    Настоянка на сушених мандаринових кірках на спирту


    Інгредієнти:

  • мандаринові кірки сушені – 2/3 склянки;

  • чистий спирт – 2 л;

  • очищена вода, кип'ячена.


  • Приготування
    Для приготування настоянки по цьому рецепту сушені мандаринові скоринки подрібнюємо, закладаємо в скляну ємність, заливаємо чистим спиртом, укупориваем і даємо настоятися протягом тижня. Після цього настій проціджуємо і доводимо очищеної кип'яченої, відстояною водою до 40% міцності напою.

    Настоянка на мандариновий шкірці на спирту з соком і фруктозою


    Інгредієнти:

  • мандаринові кірки – 45 г;

  • чистий спирт – 1 л;

  • мандариновий сік – 90 мл;
  • Настоянка на мандаринових кірках

  • очищена вода, кип'ячена;

  • фруктоза – 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Мандаринові скоринки позбавляємо по максимуму від білих прожилок, дрібно нарізаємо, укладаємо в скляну банку або бутель, заливаємо чистим спиртом і наполягаємо протягом трьох тижнів. Після цього отриманий настій проціджуємо, отфильтровываем, доводимо очищеної кип'яченої водою до міцності 45%, а також додаємо мандариновий сік і фруктозу. Помутневшую настоянку на мандаринових кірках можна освітлити за допомогою пастеризованого молока жирністю 25%.