Мандаринова настоянка – вишуканий і ароматний напій, який з легкістю можна приготувати в домашніх умовах. У невеликих дозах, він стане справжнім ліками для вашого організму: допоможе позбавити від простудних захворювань, прискорити обмінні процеси і покращує апетит.
Мандаринова настоянка на спирту
Інгредієнти: цедра мандаринова – 6 ст. ложок; спирт – 500 мл; вода – 1 л; цукор – 600 р. Приготування Мандаринову цедру викладаємо в чистий бутель, заливаємо спиртом і щільно закорковуємо. Після цього залишаємо напій настоюватися в темному приміщенні на 15 тижні. Через 10 днів суміш фільтруємо через марлю і готуємо солодкий сироп. Для цього в каструлі з водою розчиняємо цукор, прогріваємо до закипання і остуджуємо. Далі акуратно вливаємо його в спиртову мандаринову настоянку і перемішуємо. Перед вживанням наполягаємо напій ще 7 днів, а потім переходимо до дегустації настоянки на мандариновий шкірці.
Настоянка на мандаринових кірках на горілці
Інгредієнти: мандаринова шкірка – 150 г; горілка – 500 мл; кавові зерна – 3 шт. Приготування Цедру мандарина дрібно нарізаємо, обдають окропом і укладаємо в скляну пляшку. Горілку виливаємо в ковшичек, нагріваємо до температури 60 градусів і акуратно заливаємо в бутель. Кавові зерна обсмажуємо, додаємо до решти інгредієнтів, щільно закорковуємо ємність і наполягаємо в темному місці 1 місяць. Після цього розчин проціджують кілька разів через сито і розливаємо готовий напій по красивих пляшках.
Рецепт мандариновий настоянки
Інгредієнти: мандаринові кірки – 50 г; спирт – 1 л; вода; цукор – 3 ч. ложки; мандариновий сік – 85 мл Приготування Мандаринову цедру настоюємо 3 тижні на чистому спирті, а потім фільтруємо напій і розводимо водою до 45%. Додаємо цукор і мандариновий сік. Розливаємо настоянку по пляшках, закорковуємо і зберігаємо в холодильнику.
Мандаринова настоянка з корицею і ваніллю
Інгредієнти: мандарини – 10 шт.; бадьян – 4 шт.; кориця – 2 палички; ваніль – за смаком; горілка – 1 л; цукор – 600 р. Приготування З мандаринів знімаємо шкірку і очищаємо її від білих прожилок. Потім цедру подрібнюємо, кидаємо в банку, додаємо спеції і заливаємо горілкою. Наполягаємо суміш 1 тиждень, постійно перемішуючи. Потім напій фільтруємо, а з цукру і води варимо солодкий сироп. Проціджену настоянку вливаємо в охолоджений сироп, добре перемішуємо і залишаємо на тиждень в холодильнику. Далі знову фільтруємо напій, розливаємо по пляшках і зберігати в погребі.