Головне для отримання смачного мандаринового лікеру - це хорошої якості горілка або спирт, смачна, несолона, без хлорки питна вода і відмінні, стиглі, соковиті мандарини .
Рецепт мандаринового лікеру в домашніх умовах на горілці або на спирту
Інгредієнти: мандарини – 700 г; горілка або розведений до 45% спирт – 500 мл; сік лимона – 2 ст. ложки; цукор – 1 склянка; ванілін – 1 щіпка; вода – 300 мл Приготування Насправді не існує чіткого і самого правильного рецепту, спробувавши цей варіант, ви зможете самостійно міняти інгредієнти, збільшуючи або зменшуючи солодкість і фортеця виробленого напою. А так само додавати нравящиеся вам спеції або ж зовсім прибирати їх, доводячи лікер до стану ідеального для вас.
Отже, вам необхідно ретельно і скрупульозно помити мандарини, після чого їх добре і насухо витерти. Це робиться тому, що плоди після складання обробляються різними хімічними препаратами для більш тривалого зберігання і збереження привабливого товарного вигляду. З мандаринів зніміть цедру, не торкнувшись знаходиться під нею білої шкірки, поріжте соломкою, перекладіть в банку і залийте горілкою. А самі мандарини надішліть на зберігання в холодильник або ж з'їжте, але тоді через 7 днів вам знадобиться така ж кількість мандаринів. Банку з сумішшю горілки і цедри щільно закрийте кришкою і поставте в якесь темне місце на 7 днів, щодня збовтуючи.
По закінченні тижня можна приступити до другого етапу. З мандаринів потрібно віджати сік без м'якоті, зробити це швидше всього з допомогою соковижималки в певному режимі або ж порізати шматками і потовкти товкачем для картоплі потім, віджавши з допомогою марлі, складеної в п'ять шарів. У каструльці змішайте сік мандарин, сік лимона, воду, цукор і ванілін, доведіть до кипіння і прокип'ятіть 3 хвилини, після чого дайте сиропу повністю охолонути. Спиртовий настій з цедрою проїдете, цедру можна викинути, а спиртовий настій змішайте з сиропом в банку і відправте ще на тиждень або дві в темне місце.
Як зробити домашній мандариновий лікер за п'ять днів?
Інгредієнти: мандарини – 700 г; горілка або розведений до 45% спирт – 500 мл; цукор – 1 склянка; вода – 250 мл Приготування Все так само, ретельно і скрупульозно відмиваємо мандарини від непотрібного покриття з хімії та воску, обтираем їх насухо і ріжемо разом з цедрою на невеликі скибочки. Відправляємо порізані мандарини в банку і заливаємо їх горілкою на два дні. Банку поставте в темне місце і пару раз збовтайте за цей час. Через два дні воду і цукор з'єднайте в каструльці і прокип'ятіть хвилин шість, таким чином, отримавши сироп. Відкрийте банку з горілкою і мандаринами, перелийте через щільно складену марлю в іншу банку, а потім у тій же марлі відіжміть сік з м'якоті. Вже остиглий сироп додайте до горілці і мандариновому соку, після чого залиште настоятися на три дні.