Популярний алкогольний коктейль кубинського походження під ефектною назвою Дайкірі за однією з версій був винайдений американським інженером, які перебували в свій час на Кубі. Прийнято вважати, що своєю назвою цей коктейль зобов'язаний відомому пляжу біля Сантьяго.
За іншою версією коктейль був створений в одному з барів пляжу Дайкірі і мав спочатку зовсім інша назва, яка не прижилося на відміну від справжнього.
Класичний склад коктейлю Дайкірі включає себе світлий ром, сік лайма і цукор і доповнюється колотим льодом. Але в даний час існує маса варіацій напою. Як готувати деякі з них ми розповімо нижче в наших рецептах.
Класичний рецепт коктейлю Дайкірі в домашніх умовах
Інгредієнти: ром білий – 45 мл; свіжовіджатий сік лайма – 20 мл; цукровий пісок – 5 г; лід – 100 р. Приготування Для приготування Дайкірі змішуємо білий ром з соком лайма, додаємо цукровий пісок і перемішуємо. Потім переливаємо суміш в шейкер або блендер, додаємо необхідну кількість колотого льоду і гарненько збиваємо. Попередньо охолоджуємо келих для мартіні, виливаємо в нього готовий Дайкірі, процідивши через ситечко.
Полуничний коктейль Дайкірі
Інгредієнти: ром білий – 45 мл; свіжовіджатий сік лайма чи лимона – 20 мл; заморожені ягоди полуниці – 100 г; цукровий пісок – 10 г або по смаку. Приготування У ємність блендера вливаємо ром, додаємо сік лимона, цукровий пісок і заморожену полуницю і пробиваємо все хорошенечко до максимально можливої однорідності. Подаємо полуничний Дайкірі, як і в попередньому рецепті в охолодженому келиху, попередньо процідивши.
Банановий коктейль Дайкірі
Інгредієнти: ром білий – 45 мл; свіжовіджатий сік лимона або лайма – 20 мл; сироп із тростинного цукру – 5 мл; лід колотий – 100 г; банан – 1/2 шт. Приготування Білий ром, сік лимона або лайма, сироп із тростинного цукру, половинку банана кладемо в чашу блендера, додаємо лід і розбиваємо все хорошенечко до однорідного стану. Подаємо в охолодженому келиху, прикрасивши шматочком банана.
Як зробити коктейль Дайкірі з лікером?
Інгредієнти: ром білий – 55 мл; лікер Maraschino – 5 мл; свіжовіджатий сік лайма – 25 мл; сироп із тростинного цукру – 10 мл; лід колотий – 100 г; шматочок лайма для декору. Приготування Змішуємо в шейкері або блендері білий ром, лікер, сік лайма, цукровий сироп, колотий лід і змішуємо все хорошенечко до максимальної однорідності. Подаємо в попередньо охолодженому келиху, процідивши через ситечко, і прикрашаємо часточкою лайма.
Апельсиновий коктейль Дайкірі
Інгредієнти: ром білий – 55 мл; свіжовіджатий сік апельсина – 20 мл; свіжовіджатий сік лайма – 10 мл; тріпл сек (апельсиновий лікер) – 10 мл; лід колотий – 100 р. Приготування З'єднуємо всі основні інгредієнти для коктейлю Дайкірі зі списку в блендері, пробиваємо хорошенечко і виливаємо в охолоджений келих, попередньо процідивши через дрібне ситечко від домішки великих осколків льоду.
Персиковий коктейль Дайкірі
Інгредієнти: ром білий – 55 мл; персик середнього розміру – 05 шт.; свіжовіджатий сік лайма – 20 мл; цукровий сироп з тростинного цукру – 10 мл; лід колотий – 100 р. Приготування У блендер наливаємо світлий ром, цукровий сироп і сік лайма. Персик промиваємо, обсушуємо, поділяємо на дві половинки і витягаємо кісточку. Одну половину розрізаємо на невеликі скибочки і також закладаємо в блендер. Додаємо лід, розбиваємо все хорошенечко до максимальної однорідності і виливаємо в заздалегідь охолоджений келих.