Для приготування коктейлів використовують найрізноманітніші фрукти і ягоди у вигляді соків або подрібненої м'якоті. Все залежить від рецептури і фантазії автора напою.
Ми сьогодні розглянемо варіанти приготування коктейлів з брусниці в блендері. Завдяки корисним властивостям цієї ягоди напої з неї можна вважати свого роду вітамінним еліксиром, який наповнить наш організм необхідними елементами, підбадьорить і порадує свіжим смаком.
Молочний коктейль з брусницею
Інгредієнти: ягоди брусниці – 100 г; молоко – 275 мл; цукровий пісок – 75 г або по смаку. Приготування Для приготування коктейлю, ягоди брусниці промиваємо і просушуємо, розстеливши на деякий час на рушник. Потім укладаємо їх у чашу блендера, додаємо цукровий пісок і пробиваємо суміш до отримання солодкого ягідного пюре. Далі вливаємо добре охолоджене молоко і збиваємо масу протягом тридцяти секунд до отримання повітряної піни. Негайно розливаємо готовий коктейль по келихах і відразу подаємо.
Коктейль з брусниці та кефіру
Інгредієнти: брусниця – 75 г; кефір – 75 мл; морс журавлинний – 55 мл; сироп бузини – 10 мл; листочки м'яти – 3-4 шт.; лід колотий – 90-120 г; лимонний сік – 10 мл Приготування У ємність блендера поміщаємо попередньо вимиту і обсушену брусницю (можна використовувати заморожені ягоди), вливаємо сироп бузини, кефір і журавлинний морс, розбиваємо масу до подрібнення всіх ягід. Тепер додаємо лимонний сік і збиваємо суміш ще протягом тридцяти секунд. У склянку кладемо лід, наливаємо приготований коктейль, і прикрашаємо його листочками м'яти і цілими ягідками брусниці.
Брусничний коктейль з морозивом та вершками
Інгредієнти: брусниця – 300 г; морозиво вершкове – 120 г; молоко – 290 мл; збиті вершки – 100 мл Приготування Для приготування кави по цьому рецепту нам знадобитися брусничний сік. Для цього вимиті ягоди брусниці пропустимо через соковижималку, і отриманий сік перельем в ємність блендера. Додамо також вершкове морозиво, охолоджене молоко і проб'ємо суміш блендером протягом тридцяти секунд. Розливаємо готовий коктейль по келихах, зверху додаємо збиті вершки і тут же подаємо.
Коктейль з брусниці та сиру
Інгредієнти: брусниця – 300 г; сир – 100 г; молоко – 250 мл; цукровий пісок – 30 г; листочки м'яти. Приготування Брусницю промиваємо, обсушуємо і пропускаємо через соковижималку. Сир змішуємо з цукровим піском, пробиваємо трохи блендером, додаємо приготований брусничний сік, вливаємо молоко і збиваємо суміш протягом тридцяти секунд до отримання повітряної піни. Відразу ж перелити коктейль по склянках і подаємо, прикрасивши листочками м'яти
Коктейль з брусниці та зеленого чаю з апельсином
Інгредієнти: брусниця – 50 г; апельсин – 130 г; зелений чай – 250 мл; цукровий пісок – за смаком. Приготування Для початку заваримо зелений чай. Можна для цього використовувати як традиційну чайну заварку, так і з жасминовим смаком. Брусничні ягоди подрібнюємо з цукровим піском в ємності блендера, додаємо пару столових ложок апельсинового соку, вливаємо приготований і проціджений зелений чай і збиваємо суміш протягом тридцяти секунд. Після цього виливаємо коктейль в склянку, прикрашаємо часточкою апельсина і можемо подавати.
Алкогольний брусничний коктейль
Інгредієнти: брусничний лікер – 60 мл; горілка – 40 мл; лайм – 1 шт.; ягоди брусниці; кубики льоду. Приготування У ємність блендера вичавлюємо сік лайма, додаємо кубики льоду, вливаємо брусничний лікер і горілку і пробиваємо масу протягом декількох секунд. Після цього проціджують коктейль в келих, прикрашаємо ягодами брусниці і можемо подавати.