Лимонний напій допоможе вам освіжитися в літній період, а зимовими днями – впоратися з авітамінозом . Варіацій його приготування досить багато, і всі вони неймовірно прості у виконанні. Давайте дізнаємося з вами, як зробити лимонний напій.
Рецепт лимонного напою
Інгредієнти: лимон – 1 шт.; цукор – 100 г; вода фільтрована – 1 л. Приготування Лимон промиваємо та нарізаємо тонкими кільцями. У каструльці кип'ятимо воду з цукром, кидаємо підготовлений лимон і відразу ж знімаємо посуд з плити. Накриваємо кришкою і залишаємо постояти на 6 годин. Після цього розливаємо готовий напій по склянках і подаємо в охолодженому вигляді.
Лимонний напій в домашніх умовах
Інгредієнти: лимон – 4 шт.; вода фільтрована – 3 л; цукор – 1 ст.; мед квітковий – по смаку. Приготування Лимони ретельно промиваємо теплою водою, насухо витираємо паперовим рушником і шаткуємо разом з цедрою тонкими кружечками, видаливши при необхідності кісточки. На дно чистої трилітрової банки викладаємо цитрусові і засипаємо кількома ложками цукру. Дерев'яною ступкою акуратно раздавливаем фрукти до появи соку. Готову лимонну масу залишаємо на деякий час, а тим часом кип'ятимо в каструлі воду. Потім трохи охолодити її і виливаємо в банку. Всипаємо цукор, що залишився, акуратно все перемішуємо, накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник приблизно на добу. В отриманий лимонно-медовий напій при необхідності кладемо за смаком мед і розливаємо по склянках.
Імбирно-лимонний напій
Інгредієнти: вода фільтрована – 5 л; лимон – 1 шт.; корінь імбиру – за смаком; м'ята свіжа – 05 пучка; кориця – 1 паличка; аніс – 1 шт.; гвоздика – 5 шт.; чай зелений – 2 ст. ложки. Приготування У каструлю наливаємо фільтровану воду, ставимо на вогонь і чекаємо, поки рідина закипить. Тим часом промиваємо лимон, витираємо насухо і нарізаємо тоненькими кружальцями. Корінь імбиру чистимо і подрібнюємо на дрібній тертці. Тепер акуратно опускаємо в закипілу воду підготовлені цитрусові шматочки, імбир, свіжі листочки м'яти і сухий зелений чай. Даємо лимонного напою трохи прокипіти, а потім вимикаємо газ, знімаємо посуд з плити і кидаємо всі прянощі. Накриваємо каструлю кришкою і наполягаємо вміст до повного охолодження. Після цього перелити напій в пляшку і зберігати не більше 3 діб у холодильнику. Подаємо його з кубиками льоду, розлив по прозорим високих склянках.