Вернуться назад Распечатать

Лимонний напій

Лимонний напій
Лимонний напій допоможе вам освіжитися в літній період, а зимовими днями – впоратися з авітамінозом . Варіацій його приготування досить багато, і всі вони неймовірно прості у виконанні. Давайте дізнаємося з вами, як зробити лимонний напій.

Рецепт лимонного напою


Інгредієнти:

  • лимон – 1 шт.;

  • цукор – 100 г;

  • вода фільтрована – 1 л.


  • Приготування
    Лимон промиваємо та нарізаємо тонкими кільцями. У каструльці кип'ятимо воду з цукром, кидаємо підготовлений лимон і відразу ж знімаємо посуд з плити. Накриваємо кришкою і залишаємо постояти на 6 годин. Після цього розливаємо готовий напій по склянках і подаємо в охолодженому вигляді.

    Лимонний напій в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • лимон – 4 шт.;

  • вода фільтрована – 3 л;

  • цукор – 1 ст.;

  • мед квітковий – по смаку.


  • Приготування
    Лимони ретельно промиваємо теплою водою, насухо витираємо паперовим рушником і шаткуємо разом з цедрою тонкими кружечками, видаливши при необхідності кісточки. На дно чистої трилітрової банки викладаємо цитрусові і засипаємо кількома ложками цукру. Дерев'яною ступкою акуратно раздавливаем фрукти до появи соку. Готову лимонну масу залишаємо на деякий час, а тим часом кип'ятимо в каструлі воду. Потім трохи охолодити її і виливаємо в банку. Всипаємо цукор, що залишився, акуратно все перемішуємо, накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник приблизно на добу. В отриманий лимонно-медовий напій при необхідності кладемо за смаком мед і розливаємо по склянках.

    Імбирно-лимонний напій


    Інгредієнти:

  • вода фільтрована – 5 л;

  • лимон – 1 шт.;

  • корінь імбиру – за смаком;

  • м'ята свіжа – 05 пучка;

  • кориця – 1 паличка;

  • аніс – 1 шт.;

  • гвоздика – 5 шт.;

  • чай зелений – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Лимонний напій

    У каструлю наливаємо фільтровану воду, ставимо на вогонь і чекаємо, поки рідина закипить. Тим часом промиваємо лимон, витираємо насухо і нарізаємо тоненькими кружальцями. Корінь імбиру чистимо і подрібнюємо на дрібній тертці. Тепер акуратно опускаємо в закипілу воду підготовлені цитрусові шматочки, імбир, свіжі листочки м'яти і сухий зелений чай. Даємо лимонного напою трохи прокипіти, а потім вимикаємо газ, знімаємо посуд з плити і кидаємо всі прянощі. Накриваємо каструлю кришкою і наполягаємо вміст до повного охолодження. Після цього перелити напій в пляшку і зберігати не більше 3 діб у холодильнику. Подаємо його з кубиками льоду, розлив по прозорим високих склянках.