Прийнято вважати, що консервацію можна готувати тільки влітку чи ранньою осінню, ми ж переконані, що і в зимову пору можна легко знайти незвичайні рецепти заготовок. Рецепт компоту з мандаринів як раз відноситься до їх числа. Ми маємо намір розглянути одразу кілька незвичайних і смачних рецептів напою, який можна закривати в банках або пити відразу ж після приготування.
Компот з мандаринів і імбиру
Відомо, що цитрусові ідеально поєднуються з різними ароматними доповненнями. У цьому матеріалі таким доповненням стане корінь імбиру.
Інгредієнти: мандарини - 720 г; цукровий пісок - 170 г; свіжий корінь імбиру - 15 г; лимон - 1 шт. Приготування Видавіть мандариновий сік і поставте його на вогонь разом з цукром. Як тільки рідина закипить, а цукрові кристали розчиняться, видавіть до сиропу лимонний сік і додайте шматочки свіжого імбиру. Залиште сироп настоятися протягом доби. Тепер перейдемо до основи компоту з мандаринової шкірки. У каструлю влийте 3 літри води і доведіть її до кипіння. Пропустіть мандаринову шкірку через м'ясорубку і додайте отриману кашку в окріп. Залиште мінімум на 6 годин. Готову компотную основу вилийте на фільтр з марлевого зрізу, змішайте з сиропом і доведіть до кипіння. Розлийте компот по стерильним банкам і закатайте.
Компот з мандаринів і яблук
Інгредієнти: мандарини - 1 кг; яблука - 1 кг; вода - 4 л; палички кориці - 2 шт. Приготування Знявши цедру з мандаринів, подрібніть її і залийте 4 літрами окропу. Залиште основу компоту настоятися близько доби. На наступний день очистіть мандаринові часточки від залишків білої частини шкірки. Розділіть цитруси на часточки, а яблука наріжте грубо і довільно. Процідіть настій на мандаринових кірках і покладіть в нього шматочки яблук і мандаринів. Варіть компот близько 5 хвилин, не забувши додати і палички кориці, а потім залиште злегка охолонути перед зняттям проби.
Компот з мандаринових корок
При бажанні, зварити ароматний компот можна з одних лише мандаринових корок. Крім останніх до складу напою може також входити і цедра інших цитрусових, наприклад лимонів і апельсинів.
Інгредієнти: мандаринові кірки - 1 кг; цукровий пісок - 160 г; вода - 3 л. Приготування Свіжі мандаринові кірки дрібно наріжте або подрібніть за допомогою блендера. Отриману кашку залийте окропом і залиште на строк від 3 годин і аж до половини доби. Готовий компот з мандаринових кірочок ретельно процідіть, поверніть на вогонь і підігрійте з цукровим піском. Кількість підсолоджувача можна варіювати на свій смак.
Прискорене приготування компоту з мандаринів можливо в мультиварці. Тут схема приготування аналогічна, але настоюватися подрібнені шкірки будуть в режимі «Підігрів» близько 2-4 годин.
Як зварити компот з мандаринів?
Комбінувати мандарини можна не тільки з цитрусовими, але і з іншими сезонними плодами, наприклад, гранатом.
Інгредієнти: мандарини - 3 шт.; зерна граната - 1/3 ст.; вода - 12 л; цукровий сироп - за смаком; зірочка анісу; паличка кориці. Приготування Залийте зерна гараната цукровим сиропом або посипте цукром, а потім розітріть. Отриманий солодкий сік перелийте в каструлю і змішайте з водою. Видавіть сік з мандаринів і також додайте його в каструлю. Покладіть аніс, корицю і кірки одного з апельсинів, а потім поставте все на слабкий вогонь. Коли компот закипить, зніміть його з вогню і залиште настоятися, поки той не стане теплим. Процідіть готовий напій і пробуйте, або повторно закип'ятіть його після настоювання і розлийте по стерильним банкам.