Вернуться назад Распечатать

Мандариновий сік

Мандариновий сік
Мандариновий сік дуже рідко зустрічається у продажу. Однак навіть при його відсутності в магазинах, ви можете легко приготувати цей корисний і смачний напій самостійно. Він підвищує життєвий тонус, чудово втамовує спрагу і захищає організм від застуди. Ми допоможемо вам і розповімо, як зробити мандариновий сік.

Мандариновий сік у домашніх умовах


Інгредієнти:

  • мандарини – 1 кг;

  • цукор – за смаком.


  • Приготування
    Отже, мандарини промиваємо, обсушуємо, чистимо і акуратно виймаємо всі кісточки. Потім розбираємо фрукти на часточки, викладаємо в чашу блендера і за бажанням кидаємо трохи цукру. Тепер збиваємо до однорідності, проціджуємо через марлю і розливаємо по склянках. Ось і все, мандариновий сік в блендері готовий!

    Мандариновий сік з морквою


    Інгредієнти:

  • мандарини великі – 6 шт.;

  • лід – за бажанням;

  • морква – 200 р.


  • Приготування
    Мандарини промиваємо і акуратно очищаємо від шкірки . Якщо шкірка тоненька, можна не знімати, так як в ній міститься багато вітамінів і корисних речовин. Потім нарізаємо фрукти шматочками, виймаємо всі кісточки і пропускаємо через соковижималку. Моркву чистимо, промиваємо і шаткуємо довільними шматочками. Підготовлений овоч теж подрібнюємо за допомогою соковижималки і змішуємо отриманий сік з мандариновим до однорідності. На дно високих келихів кидаємо кілька кубиків льоду і вливаємо приготований сік. Подаємо вітамінний напій відразу ж на стіл з коктейльними трубочками.
    Мандариновий сік готовий!

    Мандариновий сік у домашніх умовах на зиму


    Інгредієнти:

  • стиглі мандарини – 1 кг;

  • вода фільтрована – 600 мл;

  • цукор – 600 р.


  • Приготування
    Мандарини ретельно перебираємо, промиваємо, розрізаємо на половинки і виймаємо всі кісточки. Потім
    Мандариновий сік
    акуратно знімаємо цедру, а очищені плоди перекручуємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера. Отриману масу проціджують через сито, переливаємо в каструлю і ставимо на середній вогонь. Нагріваємо сік 10 хвилин, а тим часом варимо густий солодкий сироп. Для цього в ковшичек з водою кидаємо цукор, перемішуємо і проварюємо до загустіння, помішуючи. Після цього виливаємо його в мандариновий сік і розливаємо в сухі і чисті банки. Закриваємо кришками, пастеризуем і герметично закатуємо. Перевертаємо заготівлю шийкою вниз і остуджуємо. Готовий мандариновий сік зберігаємо в холодильнику і подаємо разом з колотим льодом.