Імбир — це пряність, яку з давніх часів використовують для різних страв. Так, у країнах Азії свіжий корінь цієї рослини сахарят, а потім варять з нього варення. В Індії його додають в сушеному вигляді в борошно, щоб запобігти появі в ній затхлого запаху. У західноєвропейській кухні без нього майже не обходиться приготування пудингів, пива. У російській кухні імбир став відомий в 16 столітті. Його застосовували в якості ароматичної добавки в мед, квас, брагу, а також здобні вироби.
Кілька років тому особливою популярністю в багатьох країнах став користуватися імбирний чай. З тих пір він не здає своїх позицій. І це зовсім не випадковість. Напій з даної прянощі просто чудовий — він гарний і за смаком, і за своїми властивостями. Так, він буквально обдає організм жаром зсередини, завдяки чому його можна використовувати в осінньо-зимовий період року — для зігрівання та боротьби із застудами. Крім того, кожна дівчина, що стежить за своєю фігурою, знає, що це чудовий засіб для боротьби із зайвими кілограмами. Не менш корисний імбирний чай для здоров'я — він прискорює виведення токсинів і покращує процес травлення.
Вживати цей напій можна холодним і теплим, і гарячим. Краще пити його неспішно, насолоджуючись кожним ковтком. Той, хто пробує його перший раз, напевно зауважує, що він обпікає. Тому радять починати з дуже розведеного чаю, щоб поступово звикнути до його особливостей.
Рецептів цього пряного напою дуже багато. Пропонуємо вам дізнатися, як приготувати імбирний чай з медом і лимоном.
Імбирний чай з лимоном і медом - рецепт
Інгредієнти: вода — 500 мл; лимон — 1 шт.; імбир — 12-15 г; мед — 3-4 ст. ложки. Приготування Корінь імбиру очистити, а потім натираємо на дрібній тертці. Вичавлюємо сік з половини лимона в скляний посуд (банку, чайник). Туди ж кладемо тертий імбир. Заливаємо все окропом. Закрити посуд кришкою і закутуємо рушником. Потрібно дати постояти хоча б 15 хвилин. Додаємо в чай мед, кружечки половини лимона і розливаємо по гуртках.
Імбирний чай з лимоном
Інгредієнти: вода — 350-370 мл; календула — 10 квіток; імбир — 10-15 г; кориця — 1 паличка; лимон — 1/3 шт.; чай зелений — 1 ч. ложка. Приготування Відокремлюємо пелюстки календули, промиваємо і залишаємо на тарілці, щоб вони трохи обсохнули. Чистимо і нарізаємо імбир. Заливаємо його водою, ставимо на вогонь. Коли вода дійде до кипіння, варимо 4-5 хвилин. Укладаємо в заварник пелюстки календули, паличку кориці, гуртки лимона, зелений чай. Заливаємо туди імбирну воду. Закриваємо заварник кришкою і наполягаємо 7-10 хвилин. Подаємо чай з солодощами.
Імбирний чай з медом
Інгредієнти: імбир свіжий — 35-40 г; вода — 800 мл; курага — 150 г; мед — 2 ст. ложки; бадьян — 2 зірочки; кориця — 1 паличка. Приготування Курагу промиваємо та нарізаємо брусочками або кубиками. Імбир очищаємо, промиваємо та нарізаємо. Форма нарізки — тонкі кружечки. Нагріваємо в каструлі воду, кладемо бадьян, паличку кориці і мед. Кип'ятити 2 хвилини. Якщо виникне необхідність, знімаємо піну. Курагу і імбир укладаємо в термос, заливаємо пряним сиропом і залишаємо на 7-12 годин.
Як заварити імбирний чай з лимоном?
Інгредієнти: окріп — 1 л; лимон — 1 шт.; імбир — 30-35 г; цукор або мед — 2 ст. ложки. Приготування Імбир очищаємо і натираємо. Якщо в корені цієї рослини дуже багато волокон, то краще пошкребти його ножем — так простіше і швидше прибрати все зайве. З'єднуємо в заварнику імбир з часточками лимона. Заливаємо окропом. Наполягаємо і даємо охолонути до комфортної температури. П'ємо чай з цукром або ж, якщо мета вживання такого напою - схуднення — з медом.