Напоїв для боротьби з літньою спекою існує багато, але далеко не кожен з них можна назвати корисним. Винятком є фруктові і ягідні смузі, що можна пити в компанії пари кубиків льоду або навіть заморожувати в спеціальних формах та є замість вершкового пломбіру.
Кавуновий смузі – рецепт
Це базовий рецепт кавунового смузі, у якому головна роль цілком належить м'якоті смугастої ягоди. Трохи лимонного соку, газованої води, можливо, меду , і прохолодний напій готовий.
Інгредієнти: кавун середніх розмірів - 1 шт.; сік 2 лимонів; газована вода - 1 ст.; мед - за смаком. Приготування Розріжте кавун навпіл і вийміть соковиту м'якоть з допомогою ложки. Видаліть кісточки і покладіть шматочки кавуна в чашу блендера. Залийте м'якоть водою і додайте цитрусовий сік. Збийте всі інгредієнти разом, поки смузі не стане однорідним, а потім спробуйте і підсолодіть напій медом при необхідності. Кавуновий смузі неодмінно подають в компанії декількох кубиків льоду.
Кавуново-банановий смузі
Якщо ви вирішили заморозити частину суміші для смузі, то вибирайте ту, що банан містить у своєму складі. Після збивання банан стає в'язким, набуває кремову консистенцію і не перетворюється в цілісну крижану брилу після заморожування.
Інгредієнти: кавун (середнього розміру) - 1/2 шт.; банан - 2 шт.; йогурт - 120 мл Приготування Заморозьте очищений банан. Відокремте м'якоть від кавунової кірки і очистіть її від насіння. Покладіть в чашу блендера шматочки кавуна і банана, збийте їх разом і влийте в смузі йогурт. Повторіть збивання і простежте за консистенцією: якщо вона рідкувата, то покладіть ще кілька шматочків банана, а якщо навпаки – додайте кавун.
Кавуново-динний смузі
Інгредієнти: заморожена полуниця - 2 ст.; банан (середнього розміру) - 1 шт.; шматочки дині - 1 1/2 ст.; шматочки кавуна - 1 1/2 ст.; щіпка меленого імбиру. Приготування Видаливши з шматочків кавуна всі кісточки, а також позбавивши кавун і диню від шкірки, перекладіть м'якоть в чашу блендера і додайте банан слідом. Надішліть заморожену полуницю, всипте трохи меленого імбиру і збийте все на максимальній потужності до утворення пюреподібного суміші. Якщо смузі вийшов густим надмірно, то додайте ще трохи кавуна або води.
Як зробити кавуновий смузі з буряком?
Нейтральний смак і ненав'язлива солодкість кавуна роблять його ідеальним компаньйоном навіть для продуктів з такими незвичайними властивостями як у буряків. Густий напій буде наповнений користю і дивним рубіновим кольором.
Інгредієнти: 3/4 кавуна середнього розміру; буряк - 1 шт.; листя капусти кале - 5 шт.; жменя листя м'яти. Приготування Очистіть м'якоть кавуна від кісточок і збийте блендером в густу однорідну кашку. Наріжте очищену буряк і пропустіть її через соковижималку разом з листям капусти кале. Розітріть половину зелені м'яти в ступі і додайте пюрированные листя в напій разом з соком. З'єднайте сік і кавунове пюре, розлийте по склянках і доповніть льодом
разом з залишилася зеленню м'яти.
Кавуновий смузі з морозивом
Смузі з морозивом нагадує справжній річний молочний коктейль, здатний охолодити не тільки зі смаком, але і з користю.
Інгредієнти: кавунова м'якоть - 3 ст.; морозиво - 130 г; молоко - 180 мл Приготування Очистивши кавун від кісточок, попередньо заморозьте його і лише потім пюрируйте, додавши до ягоді молоко і морозиво. Як тільки смузі придбає необхідну густоту, спробуйте його і додайте підсолоджувач (мед, цукор) при необхідності. Далі можна розливати напій по келихах і сервірувати.