Відмінний варіант корисного напою для втамування спраги – кавуновий лимонад. В ньому ідеально поєднуються солодкість кавуна і лимонна кислинка. Якщо кавун попався дійсно стиглий і смачний, цукор взагалі не знадобиться, так що лимонад з кавуна можуть собі дозволити навіть ті, хто не вживає цукор і рахує калорії.
Лимонад з кавуна Цей напій готується за кілька хвилин, щоправда, можливо, доведеться трохи почекати, щоб його остудити.
Інгредієнти: кавун – 2 кг; лимон – 2 шт.; мед акацієвий – 2 ст. ложки; мінеральна вода – 06-08 л. Приготування Самий трудомісткий процес – підготовка кавуна. Добре помиємо його, просушити серветкою і наріжемо часточками. М'якоть виріжемо і, нарізавши кубиками, помістимо в блендер. Збиваємо до тих пір, поки кавун не перетвориться в однорідну масу. Проціджуємо через сито або складену в 2 шаруючи марлю, сік знову поміщаємо в блендер, додаємо мед, мінеральну воду. Якщо мінеральної води немає, можна використати звичайну фільтровану або охолоджену кип'ячену воду. Лимони промиваємо теплою водою, обсушуємо і віджимаємо сік. Всі разом збиваємо і охолоджуємо. Або просто наливаємо у келихи, помістивши в них по кілька кубиків льоду.
Лимонад з м'ятою Набагато смачніше виходить домашній кавуновий лимонад, якщо додати в нього м'ятні нотки. Крім м'яти можна використовувати тархун або мелісу - теж буде дуже смачно.
Інгредієнти: мінеральна вода без газу – 07 л; кавунова м'якоть без кісточок – 2 кг; лимон – 1 шт.; лайм – 1 шт.; мед травневий – 2 ст. ложки; м'ята – 3 гілочки. Приготування Вимивши кавун, обробляємо його таким чином, щоб вийшли шматочки м'якоті без кісточок. Лимон і лайм ретельно миємо теплою водою. Віджимаємо сік. З лимона знімаємо 1/4 ч. ложки цедри. Поміщаємо В блендер кавунову м'якоть, сік лимона і лайма, воду, мед, цедру і м'яту. Збиваємо в протягом пари хвилин, залишаємо настоятися близько півтора-двох годин, потім обережно проціджують через ситечко.
Кавуновий лимонад з апельсинами
Якщо додати цитрусових, вийде ще більш смачний кавуновий лимонад, рецепт якого теж досить нескладний.
Інгредієнти: кавун – 4 кг; лимон – 2 шт.; апельсин – 4 шт.; мед квітковий – 4-5 ст. ложок; газована вода – 12 л; м'ята – 3-4 гілочки. Приготування Всі миємо й обсушуємо, з апельсинів і лимонів віджимаємо сік. У блендер покласти м'якоть кавуна, мед, м'яту, сік і трохи апельсинової цедри. Збиваємо і наполягаємо близько 3 годин. Проціджуємо лимонад, змішуємо з газованою водою. Як бачите, зробити лимонад з кавуна досить просто.