Вернуться назад Распечатать

Абрикосове пюре на зиму

Абрикосове пюре на зиму
Серед інших банок з консервацією завжди знайдеться місце для абрикосового пюре – заготовка, яку надалі можна використовувати для приготування інших страв, начебто пастили і соусів, або додавати у випічку і використовувати в якості прикорму для немовлят. Про те, як приготувати абрикосове пюре на зиму ми розповімо в цьому матеріалі.

Абрикосове пюре для немовляти на зиму


Крім самих абрикос у складі цього пюре є хіба що трохи води, оскільки цукру з самих стиглих плодів з лишком достатньо для того, щоб продукт вийшов смачним і не занадто кислим.
Видаливши кісточки з усіх наявних плодів, укладіть абрикоси в каструлю і залийте 100-150 мл води, щоб запобігти пригорання. Розмістіть посуд з фруктами над середнім вогнем, а тим часом на сусідній конфорці поставте кипіти водяну баню і стерилізують на ній посуд. Кришки від банок опустіть в окріп. Коли абрикоси не стануть м'якими (час залежить від ступеня їх зрілості), пюрируйте їх блендером, пюре повторно розмістіть над вогнем і ще раз прокип'ятити. Кип'ячене абрикосове пюре на зиму загорніть в банках стерильними кришками.

Яблучно-абрикосове пюре на зиму


Інгредієнти:

  • яблука - 640 г;

  • абрикоси - 640 г;

  • паличка кориці;

  • бутони гвоздики - 3 шт.;

  • зірочка анісу;

  • цукровий пісок - за смаком.


  • Приготування
    Очистивши від серцевини яблука, довільно м'якоть наріжте їх на шматочки однакового розміру і покладіть в сотейник. Залийте яблука 150-200 мл води і покладіть до них марлевий мішечок з вибраними прянощами. Як тільки плоди дійдуть до напівготовності, покладіть до них м'якоть очищених від кісточок абрикоса і тушкуйте до тих пір, поки останні також не розм'якшаться. Пюрируйте фруктову суміш з допомогою блендера і, при бажанні, підсолодіть. Розлийте пюре з попередньо
    Абрикосове пюре на зиму
    простерилизованным банкам і закатайте ошпареними кришками.

    Абрикосове пюре – рецепт


    Підготувавши необхідну кількість абрикос, тобто попередньо очистивши плоди від кісточок, поставте на плиту велику каструлю з водою і доведіть рідину в ній до кипіння. Опустіть половинки абрикосів в киплячу воду і бланшируйте їх протягом 7-8 хвилин або до розм'якшення. М'які абрикоси відкиньте на друшляк і пюрируйте будь-яким зручним чином. Гаряче пюре повторно закип'ятіть і розлийте по стерильним банкам. Засукавши банки, поставте їх повністю охолонути перед розміщенням на зберігання.