Вернуться назад Распечатать

Малиновий лікер в домашніх умовах

Малиновий лікер в домашніх умовах
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати малиновий лікер в домашніх умовах.

Рецепт приготування малинового лікеру


Інгредієнти:

  • свіжі ягоди малини – 35 кг;

  • цукор – 250 г;

  • горілка – 1 л;

  • вода – 250 мл


  • Приготування
    Ягоди малини поміщаємо в банку, заливаємо горілкою і залишаємо в теплому, темному місці на два-три дні. Зливаємо отриману малинову горілку в окремий посуд. З цукру і води варимо сироп, охолодити, змішати з горілкою, щільно закриваємо кришкою і витримуємо в темному і досить прохолодному місці дванадцять-чотирнадцять днів. Потім отфильтровываем через ватний тампон до прозорості і розливаємо по пляшках. Малиновий лікер готовий.

    Сунично-малиновий лікер на горілці


    Інгредієнти:

  • свіжі ягоди полуниці – 1000 м;

  • свіжі ягоди малини – 1000 м;

  • цукор рафінад – 1000 м;

  • горілка – 1 л;

  • вода – 1 л.


  • Приготування
    Ягоди малини і полуниці промиваємо, просушуємо, складаємо в трилітрову банку, заливаємо горілкою і залишаємо в спокої на три-чотири дні. Тепер відкидаємо полуницю з малиною на дрібне сито, воду з цукром ставимо на плиту, підігріваємо до кипіння і викладаємо в неї ягоди. Проварюємо десять хвилин, охолодити, розминаємо толкушкой і проціджують через кілька шарів марлі. Ягоди викидаємо, вони вже зробили свою справу, а сироп з'єднуємо з горілкою в трилітровій банці і даємо настоятися протягом тижня. Готовий лікер отфильтровываем через ватний тампон до прозорості і розливаємо по пляшках.
    Аналогічним способом можна приготувати просто малиновий або полуничний лікер, взявши два кілограми одного виду ягід.
    У вас є залежавшееся малинове варення? Тоді можна знайти йому цікаве застосування і приготувати малиновий лікер в домашніх умовах.

    Малиновий лікер швидкого приготування з малинового варення


    Інгредієнти:

  • малинове варення – 15 л;

  • вода – 500 мл;

  • горілка – 500 мл


  • Приготування
    Малиновий лікер в домашніх умовах

    Відкриваємо банки з варенням, виливаємо його в каструльку, додаємо воду і переварюємо. Потім переливаємо в пляшки і поміщаємо на сонце на десять-дванадцять днів. Тепер проціджуємо отриману настоянку і одержаний солодкий малиновий сироп розбавляємо горілкою.
    Можна також приготувати лікер з варення іншим способом. Для цього виливаємо малинове варення у трилітрову банку, заливаємо горілкою, гарненько розмішуємо і виставляємо на сонці на сім-десять днів залежно від погоди. Періодично вміст банки збовтуємо. Після закінчення часу спочатку проціджуємо, а потім отфильтровываем отриманий настій до прозорості за допомогою лійки і ватного тампона.