Вернуться назад Распечатать

Лікер з шовковиці в домашніх умовах

Лікер з шовковиці в домашніх умовах
Ми звикли заготовляти ягоди у вигляді варення , компоту або джему , але пустити в справу рясний урожай шовковиці можна приготувати з неї лікер. Густий з насиченим смаком напій несе в собі легкі терпкі нотки, і підходить не тільки для розпиття у веселій компанії, але і для лікування простудних захворювань в холодну пору року.

Лікер з шовковиці – рецепт


Схема приготування більшості ягідних лікерів зводиться до пари простих кроків: порушити цілісність ягід, залити їх алкоголем і залишити отриману суміш на пару-трійку тижнів, а то й місяців, щоб алкоголь увібрав в себе ягідний смак.
Інгредієнти:

  • стигла шовковиця - 2 1/2 ст.;

  • бренді - 450 мл;

  • вода - 220 мл;

  • цукровий пісок - 55 г;

  • сік і цедра 1 лимона.


  • Приготування
    З допомогою виделки злегка розімніть ягоди і залийте їх бренді. Для расстойки вибирайте невелику ємність, щоб напій як раз діставав до «плічок». Закрийте майбутній лікер кришкою і залиште в прохолоді на 2 місяці. Протягом усього цього часу ємність з лікером слід струшувати кожні 2 тижні. Готовий напій для прозорості пропускають через кавовий або ватно-марлевий фільтр.
    Тепер необхідно підсолодити лікер, для цього варимо сироп з води, цукру, лимонного соку і цедри. Як тільки сироп завирує, знімаємо його з вогню, охолоджуємо, вливаємо в лікер і перемішуємо. Лікер з шовковиці, приготований в домашніх умовах вже досить смачний, але доведеться потерпіти ще місяць, щоб він остаточно дозрів.
    Цей же рецепт застосуємо і до приготування лікеру з білої шовковиці. Остання відрізняється від свого родича не тільки кольором, але і смаком: білі ягоди солодше чорних, а значить і сироп в лікер слід додавати з обережністю, слідуючи своїм смаковим уподобанням.

    Рецепт смачного лікеру з шовковиці


    Якщо під рукою не виявилося бренді, в якості основи підійде та інший міцний алкоголь з трохи менш яскравим смаком, наприклад, горілка.
    Інгредієнти:

  • шовковиця - 450 г;

  • горілка - 400 мл;

  • жменя мигдалю (з шкіркою);
  • Лікер з шовковиці в домашніх умовах

  • цукровий пісок - 190 г;

  • вода - 430 мл


  • Приготування
    Перед тим, як зробити лікер з шовковиці, необхідно трохи розім'яти ягоди виделкою, викладіть їх в бутель разом з мигдальними горішками і залийте все горілкою. Поставте майбутній лікер в темряву і прохолоду на місяць, струшуючи напій щотижня. Через відведений час підсолодіть лікер простим сиропом з води з цукром і залиште ще на 4 тижні. Перед дегустацією пропустіть напій через марлевий фільтр.