Не будемо приділяти багато уваги корисним властивостям молока і продуктів, виготовлених на його основі. Дорослий чи дитина, любите чи ні молоко в чистому вигляді, але від молочного коктейлю , особливо в жарку погоду, навряд чи ви відмовитеся.
Приготування цього десерту, досить просте заняття, головне мати гідний блендер, що дозволяє домогтися від складу коктейлю легкості і добре подрібненої ароматною консистенції закладених у нього фруктів, ягід або різних видів сиропу.
Для коктейлю необхідно використовувати вершкове морозиво без добавок і додавати ягоди і фрукти, добре поєднуються з молоком.
Як правильно зробити коктейль з морозива і молока ми розповімо в рецептах нижче.
Молочний коктейль з морозива і молока в блендері
Інгредієнти: молоко – 200 мл; вершкове або молочне морозиво – 200 г; будь сироп – 30 мл Приготування Охолоджене молоко наливаємо в чашу блендера, додаємо будь-фруктовий, ягідний або шоколадний сироп і збиваємо кілька секунд. Потім закладаємо морозиво, поділене на шматочки, збиваємо до однорідного стану і тут же подаємо до столу, розлив по келихах.
Коктейль з полуниці молока і морозива
Інгредієнти: молоко – 320 мл; вершкове або молочне морозиво – 250 г; ягоди полуниці – 320 г; цукрова пудра (за бажанням) – за смаком. Приготування Ягоди полуниці гарненько промиваємо, позбавляє від чашолистків, складаємо в чашу блендера і подрібнюємо. Додаємо морозиво, охолоджене молоко і збиваємо на великій швидкості до однорідності і пишності. Якщо ви любите солодкі коктейлі, то разом з морозивом і молоком додаємо за смаком цукрову пудру.
Банановий коктейль з морозивом і молоком
Інгредієнти: молоко – 500 мл; вершкове або молочне морозиво – 300 г; банани середнього розміру – 2 шт.; цукрова пудра (за бажанням) – за смаком. Приготування Банани очистити, розламуємо на шматочки і поміщаємо в блендер, додаємо розділене на частини морозиво, вливаємо молоко і збиваємо до однорідності на великих оборотах. Розливаємо коктейль по келихах і подаємо з трубочками.
Коктейль з малини, молока і морозива
Інгредієнти: молоко – 300 мл; вершкове або молочне морозиво – 200 г; малина – 230 г; цукровий пісок – 75 р. Приготування Малину промиваємо, кладемо в кухлик, додаємо цукровий пісок і підігріваємо до кипіння. Потім протираємо через сито і охолоджуємо. У блендер покласти шматки морозива, вливаємо молоко, малинове пюре і збиваємо протягом двох хвилин.