Компот із сушених яблук – прекрасне завершення будь-якого обіду. Відвар виходить дуже корисним, ароматним, насиченим і красивим. Такий напій наситить ваш організм вітамінами холодними зимовими або осінніми днями і нагадає про літо. Давайте дізнаємося з вами, як варити компот із сушених яблук.
Рецепт компоту із сушених яблук з лимоном
Інгредієнти: сухі яблука – 300 г; вода – 2 л; цукор – 200 г; лимон – 1 шт. Приготування Сушені яблука перебираємо, добре промиваємо їх і кладемо в каструлю. Потім заливаємо водою і доводимо рідину до кипіння. Після цього вогонь зменшуємо, всипаємо цукор за смаком і тушкуємо компот до готовності яблук, прикривши зверху кришкою. Щоб напій набув більш насичений смак, вичавлюємо в нього сік половинки лимона. Подаємо відвар теплим або злегка охолодженим.
Компот із сушених яблук в мультиварці
Інгредієнти: вода свіжа – 3 л; цукор – за смаком; сушені яблука – 300 г; м'ята свіжа – 3 гілочки; липа – 10 суцвіть; лимонна кислота – щіпка. Приготування Отже, сушені яблука перебираємо і промиваємо. Потім викладаємо їх в ємність мультиварки і засипаємо по смаку цукром. Далі обережно вливаємо воду, кладемо м'яту з липою і закриваємо кришку приладу. Вибираємо режим «Гасіння» і засікаємо приблизно 2 години. Готовий компот відразу не виймаємо, а даємо йому настоятися кілька годин в мультварке. Далі напій перелити в прозорий глечик, охолоджуємо, додаємо лимонну кислоту і перемішуємо.
Рецепт компоту із сушених яблук для дитини
Інгредієнти: сушені яблука – 250 г; сушена суниця – 150 г; фільтрована вода – 2 л; цукор – 100 р. Приготування Отже, яблука і суницю промиваємо і викладаємо на рушник сушитися. Потім яблука кидаємо в каструлю, заливаємо водою і варимо на помірному вогні 10 хвилин, не закриваючи кришкою. Далі всипаємо цукор за смаком і через 15 хвилин, додаємо суницю. Такий спосіб не дасть їй сильно розваритися, і ягоди зберігають свій чудовий смак і аромат. Тушкуємо компот кілька хвилин, а потім відразу розливаємо по склянках, трохи охолоджуємо і подаємо теплим, обов'язково разом з фруктами і ягодами.
Пряний компот із сушених яблук
Компот із сушених яблук з корицею – своєрідний варіант глінтвейну, який добре зігріє вас морозними зимовими вечорами.
Інгредієнти: сушені яблука – 350 г; ізюм світлий без кісточок – 100 г; вода – 2 л; гвоздика; коньяк – за бажанням; коричневий цукор – 200 г; кориця – 2 палички. Приготування Спочатку готуємо яблука: промиваємо їх, обсушуємо і складаємо в каструлю. Потім додаємо перебраний родзинки без кісточок і заливаємо все холодною водою. Ставимо посуд на помірний вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо полум'я, кидаємо паличку кориці і кілька зірочок гвоздички. Проварюємо компот до розм'якшення фруктів, а потім всипаємо коричневий цукор, розмішуємо і проварюємо ще пару хвилин. Знімаємо напій з вогню, розливаємо по келихах і за бажанням кожен вливаємо по ложці коньяку. Подаємо компот гарячим з будь-яким печивом.
Компот із сушених яблук з шипшиною
Інгредієнти: сушені яблука – 300 г; заморожені ягоди журавлини – 100 г; шипшину – 100 г; цукор – 1 ст.; вода. Приготування Сухофрукти разом з шипшиною ретельно промиваємо і засипаємо в чашу мультиварки. Додаємо трохи заморожених ягід і цукор за смаком. Потім наливаємо в чашу холодну воду, до останньої позначки, і закриваємо кришку приладу. Включаємо програму «Гасіння» і засікаємо приблизно 1 годину. Режим «автопідігрів» відразу ж відключаємо і після звукового сигналу, розливаємо готовий напій по склянках. Компот виходить в міру солодким і прозорим.