Вернуться назад Распечатать

Компот з мушмули – рецепт

Компот з мушмули – рецепт
Мушмула – вічнозелене дерево з родини Розових, невеликі жовто-оранжеві плоди якого мають приємний солодкуватий смак, що віддалено нагадує грушу. За своєю широкої поширеності, мушмула знаходить застосування в кулінарії. Чи можна робити компот з мушмули? Зрозуміло, а ще варення, джеми, повидло, сорбети та мармелад, словом, способів заготівлі плода на зимову пору дуже багато, але в рамках цього матеріалу ми зупинимося лише на напоях.

Компот з мушмули на зиму


Варити компот з цього оригінального плода нітрохи не складніше, ніж із звичайних яблук або груш, все, що нам знадобиться – трохи цукру, лимонної кислоти і води.
Інгредієнти:

  • мушмула - 950 г;

  • цукровий пісок - 560 г;

  • щіпка лимонної кислоти .


  • Приготування
    Перед тим, як варити компот з мушмули, плоди розрізаємо на половинки і виймаємо кісточки, які складають більшу частину мушмули. Решту соковиту м'якоть викладаємо в каструльку з емалевим покриттям, засипаємо цукром-піском і вливаємо літр води. Коли рідина закипить, напій варять 5-7 хвилин, потім додають лимонну кислоту і розливають все по стерильним банкам, слідом моментально закочуючи стерильними кришками.

    Компот з мушмули з кісточкою


    Всередині мушмули знаходиться 5-6 великих кісточок, які, як ми відзначили раніше, і складають більшу частину плоду. Самі кісточки тверді, а тому неїстівні, але користь напою з них можна витягти укупі з легким терпким смаком.
    Інгредієнти:

  • мушмула - 480 м;

  • мед - 145 мл;

  • сік лимона - 25 мл;

  • паличка кориці.


  • Приготування
    Діставши кісточки з плоду, розколіть і покладіть в сотейник, а потім залийте літром води. М'якоть ж розкладіть по чистим банкам. Коли вода в сотейнику закипить, додайте мед, лимонний сік і паличку кориці, щоб сироп став більш ароматним. Киплячим сиропом залийте вміст банок, поставте їх в глибоку каструлю з водою і стерилізують близько 20 хвилин.
    Компот з мушмули – рецепт

    Компот з мушмули з м'ятою – рецепт


    Інгредієнти:

  • мушмула - 380 г;

  • цукровий пісок - 145 г;

  • гілочка м'яти;

  • лимонна кислота - 5 р.


  • Приготування
    Половинки мушмули залийте літром води. Коли вода закипить, всипте цукор і додайте лимонну кислоту. Скільки варити компот з мушмули після повторного закипання? Близько 20 хвилин, після чого напій розливають по стерильним банкам, зверху кладуть м'яту і закочують.