Ми вже неодноразово розповідали в наших статтях про приготуванні компотів з різних ягід, фруктів і їх міксів. А сьогодні ви дізнаєтеся, як правильно варити смачний компот з вишні і полуниці, як свіжої, так і замороженою, які пропорції цих ягід вибрати, і як заготовити такий напій на зиму.
Компот з вишні, малини і полуниці на зиму
Інгредієнти: Розрахунок на одну трилітрову банку:
свіжі ягоди вишні – 900 г; свіжі ягоди полуниці – 500 г; свіжі ягоди малини – 100 г; очищена вода – 25 л; цукровий пісок – 300 р. Приготування Вишню, полуницю і малину перебираємо, гарненько промиваємо в холодній воді і даємо стекти. Готуємо банку для компоту, ретельно вимивши її содовим розчином і простерилізований десять хвилин на пару. Складаємо в неї ягоди, з полуниці попередньо обірвавши плодоніжки. Очищену воду доводимо до кипіння, відразу ж заливаємо нею ягоди в банку, накриваємо стерильною кришкою і залишаємо на десять хвилин. Потім зливаємо назад в каструлю, додаємо цукровий пісок, проварюємо п'ять хвилин, і виливаємо отриманий сироп до ягодкам. Закатуємо банку з компотом кришкою, перевертаємо догори дном і ховаємо під теплу ковдру до повного охолодження.
Скориставшись кухонних помічницею сучасних господинь – мультиварка, можна швидко і, не докладаючи особливих зусиль, зварити смачний і ароматний компот із заморожених ягід. Ми будемо використовувати вишню і полуницю, але можна взяти будь-які інші ягоди або фрукти на свій смак.
Компот із заморожених ягід вишні і полуниці в мультиварці
Інгредієнти: заморожені ягоди вишні – 500 г; заморожені ягоди полуниці – 500 г; очищена вода – 25 л; цукровий пісок – 150-200 р. Приготування Якщо ви самі заморожували ягоди і перед цим їх промивали, то відразу ж складаємо їх у чашу мультиварки. Покупну заморожену полуницю і вишню краще попередньо промити холодною водою. Додаємо до ягід цукровий пісок, наливаємо
воду і встановлюємо режим «Варка на пару» на двадцять хвилин. Після закінчення часу даємо компоту трохи охолонути, а потім проціджуємо і переливаємо в підходящу ємність. Компот, приготований в мультиварці, має насичений смак, аромат і зберігає максимум вітамінів.
При відсутності у вас такого кухонного девайса, як мультиварка можна приготувати такий же узвар в каструлі. Для цього складаємо в неї ягоди, додаємо цукровий пісок, вливаємо воду і проварюємо після закипання дві хвилини. Готовому компоту даємо повністю охолонути, не відкриваючи кришки, і тільки тоді проціджуємо і розливаємо в скляні ємності.