Вернуться назад Распечатать

Компот з апельсинів та яблук

Компот з апельсинів та яблук
Яблучним компотом вже давно нікого не здивуєш, а ось додаванням в напій цитрусових – цілком. Взявши за основу цей факт, ми вирішили зібрати кілька рецептів яблучно-апельсинових компотів в одному матеріалі.

Компот з яблук і апельсинів на зиму


Інгредієнти:

  • яблука - 370 г;

  • цукровий пісок - 175 г;

  • апельсини - 460 р.


  • Приготування
    Попередньо очистивши від серцевини яблука з насінням, нарізаємо плоди великими шматочками, кладемо в емальований посуд. Заливаємо яблука трьома літрами води, додаємо цукровий пісок і даємо рідини дійти до кипіння. Після, зменшуємо вогонь, кладемо кружечки апельсинів прямо в цедрі і варимо напій ще хвилин 15. Цього часу буде достатньо для того, щоб простерилізувати банки і кришки над парою. Розлийте компот з апельсинів та яблук по банкам, загорніть і остудіть перед розміщенням в коморі.

    Компот із свіжих яблук і апельсинів з ревенем


    Інгредієнти:

  • стебло ревеню (великий) - 1 шт.;

  • яблуко - 80 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • апельсин - 80 г;

  • гвоздика - 3 бутона;

  • паличка кориці.


  • Приготування
    Перед тим, як варити компот з апельсинів та яблук, наріжте цитруси, яблуко і ревінь довільними великими скибочками. Покладіть всі нарізані складові в каструлю разом з прянощами, залийте все літром води. Варіть компот 17-20 хвилин, зніміть з жару і дайте настоятися, поки не охолоне.

    Як приготувати пряний компот з апельсинів та яблук?


    Інгредієнти:

  • яблука - 200 г;

  • апельсин - 200 г;
  • Компот з апельсинів та яблук

  • паличка кориці;

  • зірочка анісу;

  • кардамон - 3-4 шт.;

  • гвоздика - 2 бутона.


  • Приготування
    Нарізані фрукти залийте півтора літрами води, додайте прянощі і проваріть напій 20 хвилин після закипання. Готовий компот можна підсолодити по смаку цукром або медом, після чого залишити остигати до теплого стану під кришкою.