Яблучним компотом вже давно нікого не здивуєш, а ось додаванням в напій цитрусових – цілком. Взявши за основу цей факт, ми вирішили зібрати кілька рецептів яблучно-апельсинових компотів в одному матеріалі.
Компот з яблук і апельсинів на зиму
Інгредієнти: яблука - 370 г; цукровий пісок - 175 г; апельсини - 460 р. Приготування Попередньо очистивши від серцевини яблука з насінням, нарізаємо плоди великими шматочками, кладемо в емальований посуд. Заливаємо яблука трьома літрами води, додаємо цукровий пісок і даємо рідини дійти до кипіння. Після, зменшуємо вогонь, кладемо кружечки апельсинів прямо в цедрі і варимо напій ще хвилин 15. Цього часу буде достатньо для того, щоб простерилізувати банки і кришки над парою. Розлийте компот з апельсинів та яблук по банкам, загорніть і остудіть перед розміщенням в коморі.
Компот із свіжих яблук і апельсинів з ревенем
Інгредієнти: стебло ревеню (великий) - 1 шт.; яблуко - 80 г; лимон - 1 шт.; апельсин - 80 г; гвоздика - 3 бутона; паличка кориці. Приготування Перед тим, як варити компот з апельсинів та яблук, наріжте цитруси, яблуко і ревінь довільними великими скибочками. Покладіть всі нарізані складові в каструлю разом з прянощами, залийте все літром води. Варіть компот 17-20 хвилин, зніміть з жару і дайте настоятися, поки не охолоне.
Як приготувати пряний компот з апельсинів та яблук?
Інгредієнти: яблука - 200 г; апельсин - 200 г; паличка кориці; зірочка анісу; кардамон - 3-4 шт.; гвоздика - 2 бутона. Приготування Нарізані фрукти залийте півтора літрами води, додайте прянощі і проваріть напій 20 хвилин після закипання. Готовий компот можна підсолодити по смаку цукром або медом, після чого залишити остигати до теплого стану під кришкою.