Компот із свіжих яблук – надзвичайно ароматний і корисний напій, який подають не тільки холодною, але й гарячим – замість чаю.
Компот із свіжих яблук
Інгредієнти: свіжі яблука – 500 г; цукор – 200 г; лимонна кислота – щіпка; вода – 2 л. Приготування Беремо свіжі яблучка, промиваємо їх, нарізаємо шматочками і виймаємо серцевину. Щоб фрукти не придбали некрасивий іржавий колір, викладаємо їх у миску з водою і додаємо дрібку лимонки. У каструльку наливаємо свіжу воду, ставимо посуд на невеликий вогонь і чекаємо закипання. Після цього кидаємо яблука і додаємо за смаком цукор. Все перемішуємо ложкою і знову чекаємо, поки відвар закипить. Потім зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо компот 20 хвилин, до м'якості фруктів. Далі вимикаємо плиту і даємо напою настоятися. Перед подачею на стіл можна додати за бажанням часточку лимона або жменя будь-яких свіжих яблук.
Компот із свіжих яблук і груш
Інгредієнти: яблука – 5 шт.; цукор білий – 7 ст. ложок; груші – 8 шт.; вода – 35 л; ягоди – за смаком. Приготування Яблука і груші гарненько промиваємо і витираємо насухо рушником. Потім фрукти очищаємо, виймаємо серцевиною і нарізаємо невеликими кубиками або рівними скибочками. У каструлю наливаємо чисту воду, ставимо на середній вогонь і доводимо до закипання. Після цього акуратно викладаємо груші, яблука і свіжу ягоду. Всипаємо необхідну кількість цукрового піску і ретельно розмішуємо. Прикриваємо каструлю кришкою, зменшуємо вогонь і варимо компот хвилин 10 в залежності від стиглості фруктів. Далі знімаємо напій з плити, охолоджуємо, розливаємо по склянках і кидаємо в кожен по кубику льоду.
Компот із свіжих яблук в мультиварці
Інгредієнти: яблука – 6 шт.; вода фільтрована – 2 л; цукор – за смаком; імбир , кориця, гвоздика – за смаком. Приготування А зараз ми вам розповімо, як зварити компот із свіжих яблук в мультиварці. Отже, фрукти промиваємо, обробляємо, вирізаємо серединки і шаткуємо невеликими скибочками. Потім складаємо яблука в чашу мультиварки, заливаємо холодною кип'яченою водою, додаємо цукор і прянощі за бажанням. Закриваємо прилад кришкою, виставляємо на дисплеї програму «Гасіння» і чекаємо, поки напій закипить. Після цього проварюємо компот 10 хвилин, наполягаємо півгодини, а потім переливаємо акуратно в графин і подаємо до столу, прикрасивши гілочкою свіжої м'яти.
Компот із свіжих яблук і апельсина
Інгредієнти: яблука – 300 г; апельсин – 1 шт.; цукор – за смаком; вода. Приготування Яблука миємо, розрізаємо навпіл, витягаємо серцевинки і шаткуємо часточки. Апельсини ріжемо кружечками, не знімаючи цедру. Потім у каструлю з водою викладаємо підготовлені фрукти, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Після цього зменшуємо полум'я і варимо компот 5 хвилин. В кінці додаємо цукор, перемішуємо і наполягаємо напій до охолодження.
Компот із свіжих яблук на зиму
Інгредієнти: яблука свіжі – 300 г; вода – 3 л; цукор білий – за смаком. Приготування Яблука, як слід, промиваємо, вирізаємо з двох сторін невеликі воронки і викладаємо фрукти в підготовлені заздалегідь чисті банки. У каструлю наливаємо холодну воду, доводимо до кипіння і акуратно заливаємо їй наші яблука. Зверху прикриваємо кришками, і наполягаємо напій хвилин 10. Після цього зливаємо відвар знову в каструлю, ставимо на плиту, всипаємо цукор, розмішуємо, знову кип'ятимо і заливаємо гарячим сиропом пропарені раніше фрукти. Закатуємо компот кришками і ставимо їх на підлогу догори денцями. Накриваємо чим-небудь теплим і залишаємо в такому положенні остигати. Після цього переставляємо заготовку в льох і зберігати протягом року.