Пропонуємо вам спробувати оригінальний слабоалкогольний коктейль джулеп, який можна подавати на сімейне застілля або в дружній компанії.
М'ятний джулеп
Інгредієнти: віскі бурбон – 50 мл; вода без газу – 10 мл; м'ята – 3 г; пудра цукрова – 10 г; подрібнений лід – 250 р. Приготування Отже, для приготування цього оригінального і освіжаючого напою, кладемо в мідний кухоль цукрову пудру і наливаємо трохи води без газу. Потім додаємо свіжу м'яту і розминаємо все толкушкой. Тепер наповнюємо кухоль доверху подрібненим льодом і наливають необхідну кількість бурбона. Розмішуємо напій ложкою, висипаємо ще трохи льоду і прикрашаємо гілочкою свіжої м'яти. Джулеп готовий!
Рецепт коктейлю джулеп
Інгредієнти: віскі бурбон – 60 мл; цукровий сироп – 10 мл; свіже листя м'яти – 10 шт.; настоянка ангостура – 2 мл; цукрова пудра – за смаком; лід. Приготування Високий стакан наповнюємо наполовину подрібненим льодом, додаємо листя свіжої м'яти, вливаємо бурбон, кидаємо цукровий сироп і настоянку ангостуру. Висипаємо доверху подрібненого льоду, ретельно перемішуємо напій, прикрашаємо гілочкою м'яти і посипаємо зверху цукровою пудрою за смаком.
Кленовий джулеп
Інгредієнти: віскі бурбон – 50 мл; настоянка ангостура – 3 мл; свіжий лайм – 05 шт.; м'ята – 4 г; кленовий сироп -10 мл; цукор тростинний – 5 г; подрібнений лід – 200 р. Приготування Як приготувати коктейль кленовий джулеп? Змішуємо в потрібних кількостях у великій склянці наступні інгредієнти: листки свіжої м'яти, ложечку тростинного цукру-піску і лайма, попередньо порізаного маленькими шматочками. Потім розминаємо всі коктейльної толкушкой і доверху наповнюємо склянку подрібненим льодом. Після цього наливаємо бурбона і трохи кленового сиропу. Розмішуємо напій ложкою, висипаємо ще дробленого льоду і завірення капаємо кілька крапель ангостура.
Коктейль джулеп
Інгредієнти: цукор – 80 г; лимонний сік – 4 ст. ложки; вино ігристе – 1 пляшка; м'ята свіжа – 30 г; подрібнений лід – за смаком. Приготування Спочатку варимо сироп, для цього змішуємо в невеликій каструльці лимонний сік з цукром, ставимо посуд на слабкий вогонь і витримуємо хвилинки 2 помішуючи ложкою. Готовий сироп повністю охолоджуємо. Подається цей коктейль у келихах для шампанського: спочатку наливаємо сироп, а потім додаємо ігристе вино, перемішуємо, прикрашаємо листочками м'яти і кидаємо трохи колотого льоду.