Навіщо заморожувати цитрусові, питаєте ви? По-перше для того, щоб позбавити їх від характерної гірчинки, а по-друге, щоб добути якомога більше соку. Якщо ви маєте звичку заморожувати продукти про запас, то рецепти апельсинових лимонадів з нашої статті стануть в нагоді вам для того, щоб приготувати прохолодний напій за лічені хвилини.
Домашній лимонад з апельсинів з медом
Для приготування лимонаду із заморожених апельсинів за цим рецептом, вам, крім води, знадобляться всього пара інгредієнтів – самі апельсини і мед . На виході вийде насичений цитрусовий напій з класичним смаком.
Інгредієнти: апельсини - 500 г; мед - 120 р. Приготування За день до приготування напою, цитруси обдайте окропом, висушіть і покладіть в морозильну камеру. У день приготування апельсини злегка розморозьте, щоб їх можливо було нарізати, а потім пропустіть через м'ясорубку. Залийте цитруси 600 мл води і залиште на вогні до закипання. Окремо змішайте мед з ще 400 мл води і зваріть сироп. Влийте сироп до апельсиновому відвару і залиште напій охолонути, після чого відіжміть його через марлю і вилийте в глечик з льодом і свіжими шматочками апельсина.
Імбирний лимонад з апельсином
Інгредієнти: корінь імбиру - 3-4 скибочки; апельсини - 700 г; лимон - 200 г; мед - за смаком. Приготування На дно каструлі покладете скибочки кореня імбиру, кружечки попередньо розморожених апельсинів і лайма. Залийте цитруси і імбир водою так, щоб покрити, а потім поставте на вогонь і варіть 10 хвилин після закипання. Отриману концентровану основу збийте блендером, а потім гарненько відіжміть через сито. Змішайте апельсиново-лаймовий концентрат з медом і залийте півтора літрами крижаної води. Лимонад з апельсинів і лимона доповніть шматочками свіжих цитрусових.
Апельсиновий лимонад з м'ятою і чаєм в домашніх умовах
Інгредієнти: апельсини - 850 г; пучок листя м'яти; чайні пакетики - 4 шт.; вода - 1 8 л; цукровий пісок - 130 р. Приготування Доведіть до кипіння всю воду і залийте склянкою отриманого окропу чайні пакетики. Залиште чай міцно заваритися, а самі візьміться за цитрусово-м'ятну основу. Наріжте підморожені апельсини кільцями і покладіть залишився в окріп разом з цукровим піском. Варіть напій 7-10 хвилин після повторного закипання рідини, влийте чай, зніміть ємність з вогню і покладіть м'яту. Коли напій охолоне до теплого, процідіть його, ретельно вичавлюючи скибочки апельсинів. Лимонад із заморожених апельсинів в домашніх умовах готовий! Подавайте його з шматочками свіжих цитрусових, листочками м'яти і льодом.