Не обов'язково змушувати всю комору консервованим компотом, так як прохолодний вітамінний напій можна запросто зварити з вже заморожених ягід в абсолютно будь-яку пору року. У рецептах далі ми будемо вчитися варити компот із замороженої вишні, яку можна купити в будь-якому супермаркеті або заготовити в сезон самостійно.
Компот із замороженої вишні – рецепт
Інгредієнти: вишня - 750 г; цукровий пісок - 85 м; лимонний сік - 30 мл; вода - 16 л; стручок ванілі. Приготування Перед тим як варити компот з замороженої вишні, ягоди не обов'язково розморожувати, можна відразу покласти їх на дно емальованої каструлі, залити водою і розмістити над вогнем. Як тільки вода закипить, в майбутній компот додають цукровий пісок і сік лимона, а також розрізаний навпіл стручок ванілі. Після закипання ємність з компотом приберіть з вогню, накрийте кришкою і залиште увібрати в себе весь вишневий смак і аромат поки не охолоне.
Компот із замороженої вишні і малини з абрикосами і чорницею
Інгредієнти: абрикоси - 15 шт.; заморожена вишня - 330 г; заморожена малина - 270 г; заморожена чорниця - 210 г; цукровий пісок - 110 р. Приготування В емальовану каструлю налийте літр води і доведіть його до кипіння. Киньте в окріп заморожені ягоди та фрукти, засипте цукор і зменшіть жар. Залиште компот проваритися хвилин 15 так як заморожені плоди схильні розварюватися куди швидше свіжих. Готовий напій остудити під кришкою і вже потім пробуйте.
Якщо ви вирішите приготувати компот із замороженої вишні в мультиварці, то процес варіння мало чим відрізняється від того, який відбувається на плиті. Засипали ягоди, цукор, влили гарячу воду і вибирайте «Варіння» на 20 хвилин. Після звукового сигналу напій також охолоджують.
Компот із замороженої вишні і полуниці
Інгредієнти: заморожена вишня - 240 г; заморожена полуниця - 180 г; цукровий пісок - 130 г; вода - 28 л. Приготування Розморожувати ягоди перед варінням компоту потреби немає, а тому відразу посипте їх цукром, покрийте водою і додайте над вогнем. Дочекайтеся закипання рідини. Скільки варити компот із замороженої вишні визначається розміром і кількістю ягід, але зазвичай, попередньо заморожені ягоди та фрукти не проводять на вогні багато часу – 10-12 хвилин достатньо, а потім можна залишати напій охолоджуватися під кришкою.