Сухофрукти у своїй популярності ні скільки не поступаються консервованим заготівлях в зимову пору. Розмочивши засушені літні плоди, можна використовувати як доповнення до випічки, додавати у йогурти або варити з них компот. Рецепти останнього ми зібрали в цьому матеріалі.
Компот з чорносливу і кураги – рецепт
Інгредієнти: сушені груші, яблука - по 90 г; чорнослив - 110 г; курага - 90 г; вода - 4 л; мед - 45 мл Приготування За ніч до приготування сполосніть всі сухофрукти, помістіть їх в обрану глибоку ємність і залийте водою. Залиште засушені плоди набратися вологи, щоб під час варіння вони віддали напою максимум свого смаку. На наступний день поставте ємність з вимоченої курагою, чорносливом, грушами і яблуками на середній жар. Відразу після закипання проваріть напій хвилин 15 підсолодіть за смаком і зніміть з жару, накривши кришкою. Щоб компот з кураги і чорносливу став ще пахучіше, дайте йому трохи охолонути і, вже потім пробуйте.
Як варити пряний компот з кураги і чорносливу?
Інгредієнти: курага - 240 г; чорнослив - 240 г; кориця - 3 палички; цедра лимона - 3 смужки; сушена вишня - 120 г; стручок ванілі; тростинний цукор - за смаком. Приготування Сполосніть сушені плоди і залийте трьома літрами чистої води. Поставте ємність з майбутнім компотом на вогонь, а як тільки рідина дійде до кипіння, покладіть корицю з ваніллю, смужки цитрусової цедри і всипте цукор. Варити компот доведеться не довго, 7-10 хвилин буде цілком достатньо для того, щоб отримати ароматний напій, яким приємно втамовувати спрагу або зігріватися в холоди.
Компот із чорносливу, кураги і родзинок
Інгредієнти: курага - 450 г; сушені яблука і груші - 450 г; чорнослив (без кісточок) - 215 г; родзинки - 230 г; лимон - 1 шт.; кориця - 2 палички; гвоздика - 5 бутонів; цукровий пісок - 160 г; апельсиновий лікер - 55 мл Приготування Попередньо замочіть всі сухофрукти в холодній воді. Поставивши ємність на вогонь, всипте цукор, додайте прянощі, а після закипання проваріть плоди, поки вони не розм'якшаться, хвилин 10. Готовий компот зніміть з вогню, остудити до теплого стану і влийте апельсиновий лікер для аромату.
При бажанні компот з кураги і чорносливу можна зварити і в мультиварці, для цього висушені плоди поміщають в чашу одночасно разом з прянощами і цукром, включають режим «Гасіння» і варять не менше півтора годин.