Вернуться назад Распечатать

Компот з кураги і чорносливу

Компот з кураги і чорносливу
Сухофрукти у своїй популярності ні скільки не поступаються консервованим заготівлях в зимову пору. Розмочивши засушені літні плоди, можна використовувати як доповнення до випічки, додавати у йогурти або варити з них компот. Рецепти останнього ми зібрали в цьому матеріалі.

Компот з чорносливу і кураги – рецепт


Інгредієнти:

  • сушені груші, яблука - по 90 г;

  • чорнослив - 110 г;

  • курага - 90 г;

  • вода - 4 л;

  • мед - 45 мл


  • Приготування
    За ніч до приготування сполосніть всі сухофрукти, помістіть їх в обрану глибоку ємність і залийте водою. Залиште засушені плоди набратися вологи, щоб під час варіння вони віддали напою максимум свого смаку. На наступний день поставте ємність з вимоченої курагою, чорносливом, грушами і яблуками на середній жар. Відразу після закипання проваріть напій хвилин 15 підсолодіть за смаком і зніміть з жару, накривши кришкою. Щоб компот з кураги і чорносливу став ще пахучіше, дайте йому трохи охолонути і, вже потім пробуйте.

    Як варити пряний компот з кураги і чорносливу?


    Інгредієнти:

  • курага - 240 г;

  • чорнослив - 240 г;

  • кориця - 3 палички;

  • цедра лимона - 3 смужки;

  • сушена вишня - 120 г;

  • стручок ванілі;

  • тростинний цукор - за смаком.


  • Приготування
    Сполосніть сушені плоди і залийте трьома літрами чистої води. Поставте ємність з майбутнім компотом на вогонь, а як тільки рідина дійде до кипіння, покладіть корицю з ваніллю, смужки цитрусової цедри і всипте цукор. Варити компот доведеться не довго, 7-10 хвилин буде цілком достатньо для того, щоб отримати ароматний напій, яким приємно втамовувати спрагу або зігріватися в холоди.

    Компот із чорносливу, кураги і родзинок


    Інгредієнти:

  • курага - 450 г;

  • сушені яблука і груші - 450 г;

  • чорнослив (без кісточок) - 215 г;

  • родзинки - 230 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • кориця - 2 палички;
  • Компот з кураги і чорносливу

  • гвоздика - 5 бутонів;

  • цукровий пісок - 160 г;

  • апельсиновий лікер - 55 мл


  • Приготування
    Попередньо замочіть всі сухофрукти в холодній воді. Поставивши ємність на вогонь, всипте цукор, додайте прянощі, а після закипання проваріть плоди, поки вони не розм'якшаться, хвилин 10. Готовий компот зніміть з вогню, остудити до теплого стану і влийте апельсиновий лікер для аромату.
    При бажанні компот з кураги і чорносливу можна зварити і в мультиварці, для цього висушені плоди поміщають в чашу одночасно разом з прянощами і цукром, включають режим «Гасіння» і варять не менше півтора годин.