Збережені з літа ягоди, завдяки сучасній технології швидкого заморожування, зберігають максимум вітамінів. З них можна готувати пироги , варити варення, а щоб порадувати себе і близьких натуральним, корисним напоєм, можна зварити компот із заморожених ягід – як це правильно зробити, ми вам зараз розповімо.
Рецепт компоту із заморожених ягід
Інгредієнти: заморожені ягоди – 500 г; вода фільтрована – 25 л; цукор – 1 ст.; апельсинова цедра – за бажанням. Приготування У каструльку наливаємо потрібну кількість води, всипаємо цукор і доводимо сироп до кипіння. Тепер беремо будь-які заморожені ягоди: вишню, полуницю, ожину, чорну смородину і акуратно кидаємо в киплячу воду. Якщо вам по душі тонкий цитрусовий аромат, то додаємо в компот трохи лимонної або апельсинової цедри, натертої на дрібній тертці. Потім, чекаємо, коли вода знову закипить, зменшуємо полум'я і проварюємо напій не більше 5 хвилин. Після цього вимикаємо вогонь, закриваємо каструлю кришкою і відставляємо на край плити. Нехай наш напій настоїться ще протягом півгодини. Так він отримає максимум вітамінів з ягід і ароматних речовин. Тепер компот обережно проціджуємо, перелити в глечик і остуджуємо або охолоджуємо в холодильнику. За бажанням, ягоди можете не відціджувати через друшляк, а разом з ними розливати по склянках.
Компот із заморожених ягід в мультиварці
Інгредієнти: заморожена полуниця – 100 г; заморожена смородина – 100 г; заморожена вишня – 100 г; цукор – 6 ст. ложок; вода фільтрована – 25 л. Приготування Ягоди дістаємо заздалегідь з морозильної камери, відміряємо потрібну кількість і висипаємо їх у чашу мультиварки. Якщо ви купуєте готову заморожену суміш в магазині, то перед тим, як її використовувати, обов'язково ретельно промийте ягоди під струменем води. Тепер всипаємо цукор за смаком і заливаємо ягоди водою. Після цього закриваємо кришку приладу, вибираємо на дисплеї функцію «Варка на пару» і збільшуємо час приготування до 20 хвилин. Натискаємо кнопку «Пуск» і чекаємо закінчення програми та звукового сигналу. Готовий компот проціджуємо через друшляк або марлю, складену в декілька шарів.
Компот із сушених яблук і заморожених ягід
Інгредієнти: заморожене асорті з ягід – 2 ст.; сушені яблука – 1 ст.; цукор – за смаком; сухий шипшина – 1 ст.; вода фільтрована – 4 л. Приготування Всі фрукти та ягоди складаємо в друшляк і промиваємо під струменем теплої води. Далі в каструлю наливаємо фільтровану воду, додаємо сухофрукти, заморожені ягоди і ставимо посуд на вогонь. Варимо компотик 40 хвилин при слабкому кипінні. Потім за допомогою шумівки виловлюємо всі ягоди і додаємо за смаком цукор. Готовий напій перелити в глечик, охолоджуємо і подаємо до столу.
Компот із заморожених ягід з корицею
Інгредієнти: будь-які заморожені ягоди – 500 г; м'ята сушена – 150 г; цукор – 15 ст.; кориця мелена – 1 ч. ложка; вода фільтрована – 25 л. Приготування Отже, для приготування корисного і смачного компоту, свіжу м'яту кладемо в каструлю і заливаємо гарячою водою. Заморожені ягоди перекладаємо в друшляк, промиваємо акуратно й обсушуємо. Потім кидаємо їх у м'ятний настій. Додаємо за смаком цукор, мелену корицю, ставимо посуд на слабенький вогонь і варимо 10 хвилин, періодично помішуючи. Після цього, акуратно знімаємо каструлю, накриваємо зверху кришкою і настоюють 30 хвилин. Тепер залишилося тільки процідити готовий узвар через сито. Після цього ви можете насолоджуватися неймовірним ароматом і оригінальним смаком цього корисного напою.