Чай з фруктами можна купити в будь-якому магазині, а можна приготувати самим у себе вдома. Такий напій можна пити не тільки гарячим, але і в охолодженому вигляді. Давайте розглянемо з вами кілька цікавих і смачних рецептів їх приготування.
Зелений чай з фруктами
Інгредієнти: зелене яблуко — 1 шт.; чай листовий зелений – 1 ч. ложка; вода фільтрована – 400 мл; лимон – 1 шт.; мед – за смаком. Приготування Яблуко моєму, вирізаємо серцевиною і нарізаємо фрукт кубиками. Потім заливаємо водою і ставимо на пару хвилин на середній вогонь. В чайничок висипаємо зелений чай, заливаємо його киплячим яблучним відваром, накриваємо кришкою і чекаємо кілька хвилин. Коли напій настоїться, викладаємо в кожну чашку трошки варених яблучок, кладемо по лимонному скибочці і заливаємо чаєм. Додаємо за смаком мед, розмішуємо і подаємо до столу.
Чай з фруктами
Інгредієнти: листовий сухий чорний чай – 2 ч. ложки; зелене яблуко – 1 шт.; смородина свіжа – жменя; цукор або мед – за смаком. Приготування Чайник обдаємо окропом, висипаємо в нього суху заварку, нарізані кубиками яблука, смородину і цукор. Все добре перемішуємо, заливаємо окропом, накриваємо кришкою і даємо напою настоятися 5-7 хвилин.
Холодний чай з фруктами
Інгредієнти: фільтрована вода – 300 мл; листовий чорний або зелений чай – 1 ст. ложка; зелене яблуко – 05 шт.; стигла груша – 05 шт.; цукор – 15 ч. ложки; свіжа м'ята для прикраси; лід. Приготування Листовий чай насипаємо в чайничок для заварки, заливаємо окропом і даємо настоятися 2-3 хвилини, а потім проціджуємо в глечик. Яблуко і грушу промиваємо, обробляємо і дрібно нарізати. Потім кладемо фруктики в піалу і злегка раздавливаем товкачем, щоб з них виділився сік, але вони залишилися тієї ж форми. Тепер додаємо яблука і груші в гарячий міцний чай, кидаємо за смаком цукор і розмішуємо. Далі ставимо напій холодильник приблизно на 2 години, а перед подачею на стіл, кидаємо в
чай кубики льоду і прикрашаємо листочками свіжої м'яти.
Чай з шматочками фруктів
Інгредієнти: сухий листової чорний чай – 3 ч. ложки; фільтрована вода – 400 мл; зацукровані фрукти – за бажанням. Приготування У посуд для заварювання кладемо кілька ложок сухого чаю, заливаємо його окропом і настоюйте під кришкою хвилин 5. Потім напій проціджують, розливаємо по чашках і додаємо в кожну зацукровані фрукти на ваш смак.