Смузі з яблук може стати не тільки чудовим блюдом на сніданок, але і насыщающим перекусом, між основними трапезами. Такий густий і поживний вітамінний напій знайде місце в раціоні панянок дотримуються дієт або прихильниць здорового харчування. Самими смачними рецептами смузі ми ділимося далі.
Рецепт смузі з селери і яблук
Інгредієнти: огірок - 1 шт.; шпинат - 1 жменя; селера - 1 стебло; яблуко - 1 шт.; тертий імбир - 1 ст. ложка; сік 1 лайма; мед - 1 ст. ложка. Приготування Огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Стебла селери також ріжемо кубиками і кладемо в чашу блендера разом з огірком. Слідом додаємо очищені від шкірки і серцевини яблука. Кладемо жменю шпинату, а для смаку додаємо трохи імбиру, лаймового або лимонного соку і мед. Збиваємо все інгредієнти до однорідності. Якщо напій вийшов дуже густим - не варто хвилюватися, це відбулося із-за великої кількості волокон в стеблах селери, саме вони надають найбільш благотворний вплив на роботу травної системи. В крайньому випадку, можна розбавити смузі негазованою водою.
Рецепт смузі з бананом та яблуком
Інгредієнти: банан - 1 шт.; яблуко - 1 шт.; арахісове масло - 2 ст. ложки; лід - 1 ст. Приготування Банан очистити від шкірки, а яблука від серцевини. Нарізаємо фрукти шматочками і кладемо в чашу блендера. Слідом додаємо арахісове масло і склянку льоду. Збиваємо до однорідності і відразу подаємо.
Смузі з грейпфрута і яблука
Інгредієнти: грейпфрут - 1 шт.; морква - 2 шт.; яблуко - 2 шт.; тертий імбир - 1 ч. ложка. Приготування Моркву чистимо і нарізаємо кубиками. Яблука очищаємо від шкірки і серцевини з насінням, після чого також кладемо в блендер. Слідом додаємо тертий імбир і грейпфрутовий сік. Збиваємо все інгредієнти до однорідності. Смузі з моркви і яблук перед подачею можна посипати дрібкою суміші з кориці і мускатного горіха.
Смузі з ківі і яблука
Інгредієнти: яблуко - 1 шт.; ківі - 4 шт.; апельсини - 4 шт.; мед - за смаком. Приготування Яблуко очищаємо від шкірки і видаляємо серцевину з насінням. Ківі також чистимо і нарізаємо великими кубиками. Вичавлюємо сік з апельсинів. Кладемо всі інгредієнти в чашу блендера разом з медом і збиваємо.
Смузі з апельсином і яблуком
Інгредієнти: апельсиновий сік - 500 мл; яблуко - 2 шт.; лід - 2 ст.; молоко - 1 1/4 ст.; вода - 1 1/4 ст.; мед - за смаком. Приготування Яблука очищаємо від шкірки і насіння, після чого нарізаємо їх довільними шматочками, щоб полегшити роботу блендеру. Швидко заливаємо яблучні шматочки апельсиновим соком, щоб вони не потемніли. Додаємо трохи води, молока і меду. В кінці додаємо лід і збиваємо інгредієнти до однорідності.
Як зробити смузі з яблук?
Інгредієнти: яблуко - 1 шт.; банан - 1 шт.; мед або кленовий сироп - 1 ст. ложка; кориця - 1 ч. ложка; ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки; кокосове молоко - 1/4 ст.; вода - 1/2 ст. Приготування Яблуко чистимо від шкірки, розрізаємо навпіл і видаляємо
серцевину з насінням. Нарізаємо яблука великими шматками і кладемо в чашу блендера. Банани очистити від шкірки, також крупно нарізаємо і додаємо слідом за яблуками. В якості підсолоджувача додаємо в майбутній смузі мед або кленовий сироп, а для аромату вливаємо ванільний екстракт. Розбавляємо інгредієнти для смузі водою і кокосовим молоком. Збиваємо до однорідності і відразу ж розливаємо по склянках. Перед подачею посипаємо напій меленою корицею.
При бажанні, смузі можна зберігати в холодильнику нетривало час - близько 12 годин. Звичайно, зберігатися смузі може й більш тривалий час, але втративши всі свої корисні властивості.