Смузі – це густий напій. При його приготуванні в блендері або міксері збивають фрукти і ягоди, а потім додають шматочки льоду, молоко, морозиво або сік. У цій статті ми вам розповімо, як зробити шоколадний смузі .
Бананово-шоколадний смузі
Інгредієнти: темний шоколад – 50 г; молоко – 250 мл; банан – половинка; шоколадна стружка. Приготування На водяній бані розтоплюємо шоколад. Потім виливаємо його в блендер, додаємо банан, молоко і все це гарненько збиваємо. Переливаємо бананово-шоколадний смузі в келих і прикрашаємо кружечками банани і шоколадною стружкою.
Рецепт шоколадного смузі
Інгредієнти: какао порошок – 15 ч. ложки; банан – 2 шт.; мигдальне молоко – 1 стакан; фініки – 4 шт.; ванільний екстракт – 1 ч. ложка. Приготування Банани очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками. Викладаємо їх в один ряд на плоскій поверхні і відправляємо в морозилку на 2-3 години. Фініки промиваємо, видаляємо кісточки і замочуємо їх на півгодини в теплій воді. Потім поміщаємо їх у чашу блендера і подрібнюємо. Додаємо заморожені банани і подрібнюємо до тієї пори, поки банани не стануть такої консистенції, як морозиво. Тепер додаємо какао, ванільний екстракт і збиваємо. В кінці додаємо мигдальне молоко і вмикаємо блендер ще на півхвилини. Розливаємо смузі по келихах і подаємо до столу.
Як приготувати шоколадний смузі з морозивом?
Інгредієнти: еспресо – 120 мл; банан – 1 шт.; ванільне морозиво – 1 кулька; шоколадний порошок – 1 ст. ложка; молоко – 100 мл; тертий шоколад – 10 р. Приготування У блендер покласти всі інгредієнти і збиваємо до отримання однорідної маси. Краї келиха опускаємо в молоко, а потім проворачиваем в блюдечку з тертим шоколадом. На келиху вийде смачна шоколадна облямівка. На край келиха також можна надіти шматочок банана. Наливаємо в нього приготовлений смузі і відразу ж подаємо до столу.
Кавово-шоколадний смузі
Інгредієнти: міцна кава – 70 мл; банан – 1 шт.; гіркий шоколад – 50 г; цукор – 1 ч. ложка; молоко – 05 склянки; кардамон (зерна) – 12 шт.; мускатний горіх – щіпка. Приготування Підігріваємо Молоко, додаємо в нього тертий на тертці шоколад, цукор і перемішуємо. Банан нарізаємо довільно, викладаємо в блендер, додаємо молоко з шоколадом, кава, мускатний горіх і зерна кардамону. Все це збиваємо до стану однорідності, після чого перелити в келихи і насолоджуємося його неповторним смаком.