«Чорний росіянин» отримав свою назву із-за особливого складу: горілка, яка вже давно стала частиною російської культури, в поєднанні з чорною кавою (кавовим лікером), при змішуванні видають приголомшливо смачний напій. Вперше коктейль був приготований в 1949 році бельгійським барменом, але після виникнення, на світ з'явилася ціла низка варіацій, про яких ми також поговоримо в цій статті.
Коктейль «Чорний росіянин» – рецепт
Зрозуміло, купити коктейль «Чорний росіянин» у банку куди дешевше, але якщо мова йде про оригінальному смаку і отримання справжньої насолоди від напою, то ідеальним варіантом стане самостійне приготування, куди більш просте, ніж ви могли припустити.
Інгредієнти: горілка - 60 мл; кавовий лікер Калуа - 30 мл Приготування Змішуємо горілку і лікер з льодом в шейкері, а потім, скориставшись барним ситом, переливаємо отриману суміш у широкий і низький келих зі свіжим льодом.
Ця версія коктейлю «суха» і міцна, але, слідуючи своїм смаковим уподобанням, ви можете додати до складу коктейлю трохи більше лікеру і менше горілки, щоб зробити напій солодше.
Коктейль «Dirty black russian»
Склад коктейлю «Чорний росіянин» зазнавав безліч змін, але деякі з них вже встигли стати класикою, начебто «Брудного чорного російського», в бленд якого входить не тільки горілка і лікер, але і кола.
Інгредієнти: горілка - 30 мл; кавовий лікер - 20 мл; кола. Приготування Наповнюємо хайбол з льодом і залишаємо його остигати. Тим часом, засипаємо трохи льоду в шейкер і вливаємо туди ж горілку з лікером. Ретельно все перемішуємо, висипаємо старий лід з келиха і всипаємо свіжий лід. Проціджуємо напій в хайбол через барне сито і вливаємо колу до самих країв.
Шкода від такого коктейлю «Чорний росіянин» ймовірно, буде вище, за рахунок більшої різноманітності алкоголю, але, спробувавши, ви в будь-який момент зможете повернутися до класичної версії напою, виключивши пиво і колу.
Коктейль «Шоколадний чорний росіянин»
Молочний коктейль для дорослих – ідеальна характеристика цього напою. Кремовий на смак з ароматом кави та п'янкої силою горілки, навіть звучить цікаво!
Інгредієнти: кавовий лікер - 30 мл; горілка - 15 мл; шоколадне морозиво - 150 р. Приготування Вливаємо горілку і лікер в чашу блендера, слідом кладемо м'яке морозиво і збиваємо все інгредієнти до однорідності. Перелити коктейль під флюты для шампанського і подаємо відразу ж.
Коктейль «Палаючий чорний росіянин»
Якщо ви не проти екстремальних напоїв, то спробуйте «Палаючий чорний росіянин». За рахунок верхнього шару рома, ваш шот палатиме не гірше самбуки, а завдяки різним верствам напоїв, забезпечений не тільки красивий зовнішній вигляд, але і приємний смак.
Інгредієнти: горілка - 15 мл; Бейліз - 15 мл; кофеный лікер - 15 мл; Бакарді або інший ром. Приготування Акуратно, скориставшись барною ложкою, починаємо нашаровувати алкоголь в шот в наступному порядку: кавовий лікер, Бейліз, горілка і ром. При бажанні, підпалюємо верхній шар коктейлю і швидко випиваємо.
Напій «Гладкий чорний росіянин»
Мікс з горілки і пива навряд чи доводив когось до добра, винятком можна вважати лише «Гладкий чорний росіянин», у якому ці закляті вороги показують блискуче поєднання.
Інгредієнти: горілка - 30 мл; кавовий лікер - 30 мл; кола; пиво Гіннес або інший якісний стаут. Приготування У наповненому льодом хайболе змішуємо горілку з кавовим лікером з допомогою чайної ложки. Додаємо трохи коли в якості підсолоджувача, а решта простір келиха заповнюємо стаутом, наприклад Гінесом.