Вернуться назад Распечатать

Смузі із селери

Смузі із селери
Приємно зустрічати новий день не тільки смачним, але і корисним сніданком. Частиною останнього може стати смузі з сельдеря – напій, насичений клітковиною і вітамінами, що прекрасно підходить для пробудження апетиту.

Смузі з селерою і яблуком


Інгредієнти:

  • стебло селери - 1 шт.;

  • зелене яблуко (велике) - 1/2 шт.;

  • огірок - 1/2 шт.;

  • тертий корінь імбиру - 1/2 ч. ложки;

  • жменя листя м'яти;

  • кефір - 150 мл;

  • підсолоджувач (мед або стевія) - за смаком.


  • Приготування
    Видаліть серцевину з насінням з яблука і крупно наріжте його разом з селерою і огірком. Покладіть овочі і фрукти в блендер, доповніть імбиром і невеликий гостю листя м'яти. Залийте інгредієнти кефіром і покладіть пару кубиків льоду. Збийте все до однорідності і розлийте по склянках. За бажанням, смузі з селерою і кефіром можна підсолодити медом, або стевією, а також посипати горішками і маком.

    Рецепт ягідного смузі з селерою


    Інгредієнти:

  • стебла селери - 2 шт.;

  • шматочки ананаса - 2 ст.;

  • апельсини (великі) - 2 шт.;

  • банани - 2 шт.;

  • малина - 1 ст.;

  • кокосове молоко - 1 2/3 ст.


  • Приготування
    Шматочки селери, банана, ананаса і ягоди покладіть в чашу блендера і залийте соком пари апельсинів і кокосовим молоком. За відсутності останнього, у напій можна додати еквівалентну кількість все того ж апельсинового соку або простої води. Збийте інгредієнти на максимальній швидкості.

    Зелений смузі з селерою і огірком


    Інгредієнти:

  • листя шпинату - 1 ст.;

  • головка салату романо;

  • груша - 1 шт.;

  • жменя зелені петрушки;

  • сік 1/2 лимона;

  • огірок (великий) - 1 шт.;

  • тертий корінь імбиру - 1 ч. ложка;

  • лід - 1/2 ст.;

  • вода - 120 мл


  • Приготування
    Очистивши грушу від серцевини, нарізаємо її великими шматками. Скибочками аналогічного розміру ріжемо селера, огірок, листя романо. Занурюємо підготовлені продукти в блендер і слідом відправляємо петрушку, імбир, шпинат і воду з
    Смузі із селери
    льодом. Залишається лише збити всі складові до однорідності і можна пробувати.

    Як зробити смузі з селери і ківі?


    Інгредієнти:

  • стиглий ківі - 2 шт.;

  • стебло селери;

  • мед або сироп агави - за смаком;

  • вода - 120 мл


  • Приготування
    Очищений ківі крупно ріжемо і поміщаємо в блендер разом з великими шматками стебла селери і обраним підсолоджувачем. Вливаємо воду і збиваємо смузі з селери до однорідності.
    Отриманий напій можна заморозити у формах для морозива і ласувати їм у спекотні дні.