Приємно зустрічати новий день не тільки смачним, але і корисним сніданком. Частиною останнього може стати смузі з сельдеря – напій, насичений клітковиною і вітамінами, що прекрасно підходить для пробудження апетиту.
Смузі з селерою і яблуком
Інгредієнти: стебло селери - 1 шт.; зелене яблуко (велике) - 1/2 шт.; огірок - 1/2 шт.; тертий корінь імбиру - 1/2 ч. ложки; жменя листя м'яти; кефір - 150 мл; підсолоджувач (мед або стевія) - за смаком. Приготування Видаліть серцевину з насінням з яблука і крупно наріжте його разом з селерою і огірком. Покладіть овочі і фрукти в блендер, доповніть імбиром і невеликий гостю листя м'яти. Залийте інгредієнти кефіром і покладіть пару кубиків льоду. Збийте все до однорідності і розлийте по склянках. За бажанням, смузі з селерою і кефіром можна підсолодити медом, або стевією, а також посипати горішками і маком.
Рецепт ягідного смузі з селерою
Інгредієнти: стебла селери - 2 шт.; шматочки ананаса - 2 ст.; апельсини (великі) - 2 шт.; банани - 2 шт.; малина - 1 ст.; кокосове молоко - 1 2/3 ст. Приготування Шматочки селери, банана, ананаса і ягоди покладіть в чашу блендера і залийте соком пари апельсинів і кокосовим молоком. За відсутності останнього, у напій можна додати еквівалентну кількість все того ж апельсинового соку або простої води. Збийте інгредієнти на максимальній швидкості.
Зелений смузі з селерою і огірком
Інгредієнти: листя шпинату - 1 ст.; головка салату романо; груша - 1 шт.; жменя зелені петрушки; сік 1/2 лимона; огірок (великий) - 1 шт.; тертий корінь імбиру - 1 ч. ложка; лід - 1/2 ст.; вода - 120 мл Приготування Очистивши грушу від серцевини, нарізаємо її великими шматками. Скибочками аналогічного розміру ріжемо селера, огірок, листя романо. Занурюємо підготовлені продукти в блендер і слідом відправляємо петрушку, імбир, шпинат і воду з
льодом. Залишається лише збити всі складові до однорідності і можна пробувати.
Як зробити смузі з селери і ківі?
Інгредієнти: стиглий ківі - 2 шт.; стебло селери; мед або сироп агави - за смаком; вода - 120 мл Приготування Очищений ківі крупно ріжемо і поміщаємо в блендер разом з великими шматками стебла селери і обраним підсолоджувачем. Вливаємо воду і збиваємо смузі з селери до однорідності.
Отриманий напій можна заморозити у формах для морозива і ласувати їм у спекотні дні.