Пунш – легкий алкогольний напій із суміші спиртного і фруктових соків з скибочками фруктів, залишається найбажанішим гостем на всіх вечірках. Величезна піала з алкогольним коктейлем теплого рубінового або бурштинового кольору створює настрій і прикрашає стіл. Сьогодні будемо готувати простий фруктовий пунш з горілкою.
Імбирний пунш з горілкою
Незважаючи на те, що імбир вважається однією з класичних "зігріваючих" прянощів, в цьому пунші він, навпаки, непогано освіжає.
Інгредієнти: яблучний сік - 500 мл; апельсиновий сік - 375 мл; імбирний ель - 500 мл; лимонад - 750 мл; горілка - 200 мл; полуниця або інші ягоди для подавання; кубики льоду. Приготування Змішуємо обидва види соків з горілкою і лимонадом. Для характерного імбирного відтінку смаку додаємо імбирний ель. Охолоджуємо напій перед подачею, потім виливаємо в миску з льодом і прикрашаємо ягодами полуниці.
Рецепт пуншу з горілкою
Яскраві фруктові смаки в цьому пунші згладжуються легкою терпкістю апельсинового лікеру на коньяку і ароматними прянощами.
Інгредієнти: журавлинний сік - 1 л; апельсиновий сік - 500 мл; горілка - 500 мл; цукор - 2 ст. ложки; Гран Маринье - 2 ст. ложки; мелена кориця - 3 г; мелений мускат - щіпка; кубики льоду; будь-які ягоди, апельсини - для сервірування. Приготування Кристали цукру розчиняємо в підігрітому склянці соку. Змішуємо обидва види соку, горілку, апельсиновий Гран Маринье і прянощі. Збиваємо суміш за допомогою блендера або міксера. Ставимо ємність з напоєм в холодильник на пару годин. У чашу для пуншу насипати кубики льоду, зверху виливаємо фруктовий напій і прикрашаємо все фруктами і скибочками апельсинів.
Як зробити пунш з горілкою та вином?
Найміцніша версія пуншу поєднує в собі не один, а два і більше видів алкоголю. З таким пуншем слід бути обережніше.
Далі ми відтворимо рецепт гарного і неймовірно смачного, а між тим дуже міцного, пуншу з вином, горілкою і пивом.
Інгредієнти: горілка - 1 л; червоне вино - 2 л; імбирний ель - 1 л; пиво світле - 300 мл; кубики льоду. Приготування Для приготування цього пуншу вино, залежно від особистих переваг, слід брати або сухе, або солодке і напівсолодке. З пивом все ще простіше – простий лагер, який легко п'ється, підійде ідеально.
Змішуємо горілку з вином і розбавляємо все імбирним елем, останній безалкогольний інгредієнт виступає в якості соку або лимонаду, розбавляючи алкогольний напруження. Додаємо пиво і виливаємо суміш у чашу на 2/3 заповнений льодом.