На початку осені всіх буквально зносить урожаєм яблук, які практично неможливо утилізувати одній родині. Так, щасливі володарі яблунь метушаться у пошуках смачних рецептів з використанням плодів. Якщо ви відносите себе до їх числа, то поспішайте приступити до приготування ароматної і смачної яблучної наливки, яка чудово зігріває в прийдешні холоду.
Як приготувати наливку з яблук без горілки?
Наливки без спирту бродять набагато довше спиртових і виходять не такими міцними. Якщо ви з якої-небудь причини, не наважуєтеся приготувати спиртову наливку, то зупинитеся на цьому базовому рецепті приготування напою.
Інгредієнти: яблука - 8 кг; цукор - 2 кг. Приготування Яблука очищаємо від живців і насіння, після чого нарізаємо плоди скибочками і кладемо в емальовану або скляну ємність і засипаємо цукром. Накриваємо ємність кришкою з декількох шарів марлі, після чого залишаємо яблука в теплі або на сонці протягом 4-5 днів. Як тільки будуть помітні ознаки бродіння, бутель струшуємо і ставимо в льох або будь-яке інше прохолодне місце. Так як наливки з яблук відносять до пізньостиглі, настоюватися вони мають від 4 місяців до півроку.
Як робити наливку з яблук на спирту?
Інгредієнти: яблука - 8 кг; цукор - 2 кг; горілка - 1 л. Приготування Яблука очищаємо від плодоніжок і нарізаємо великими шматками. Викладаємо яблука шарами у скляну банку, пересипаючи кожен шар цукром. Тепер вливаємо до яблук горілку. Кількість останньої визначається бажаної фортецею напою. Заливаємо вміст банки холодною кип'яченою водою до самих країв, накриваємо банку кришкою і ставимо в тепло на 5 днів. Після початку бродіння наливку можна перемістити у підвал на 3-5 місяців.
Домашня наливка з яблук
Інгредієнти: яблука; цукор - за смаком; горілка - 1 л; вода - 4 л. Приготування Перед приготуванням наливки з яблук необхідно віджати сік. Зробити це можна за допомогою преса або соковижималки, або натерти яблука і віджати їх через марлю вручну. В результаті у вас повинно вийде не менше 2 літрів яблучного соку. Після того, як сік готовий, ставимо на вогонь глибоку каструлю, в якій змішуємо воду і цукор. Варимо сироп протягом години, охолодити його до теплої, а потім розводимо з яблучним соком. Отриманий розчин перелити в скляну пляшку або дерев'яний бочонок, вливаємо горілку і ставимо в льох. Після закінчення тижня, заливаємо місце кріплення кришки ємності воском і залишаємо наливку доходити ще протягом 3 місяців.
Наливка з яблук – рецепт
Інгредієнти: яблука - 4 кг; вода - 4 л; спирт - 4 л; цукор - 3 кг. Приготування Яблука очистити від серцевини з насінням і плодоніжкою, після чого перекладаємо їх у скляний або емальований посуд і тиснемо (але не до стану каші) з допомогою качалки або будь-якого іншого підручного преса. Після того, як яблука розчавлені, змішуємо їх з літром горілки або спирту, накриваємо кришкою і ставимо в прохолодне місце на тиждень. Після закінчення часу, коли почнеться бродіння, проціджуємо вміст бутля через марлю в іншу чисту і суху ємність і знову фільтруємо.
Наливка з яблук і груш
Інгредієнти: яблука - 2 кг; груші - 2 кг; мускатний горіх - 1 шт.; меліса - 6-7 листочків; горілка - 1 л; цукор за смаком. Приготування Яблука та груші очистити від серцевини, дрібно нарізаємо і кладемо в ємність для бродіння разом з мускатним горіхом і листочками меліси. Заливаємо вміст ємності холодною кип'яченою водою (2-3 л, залежно від бажаної міцності) і горілкою. Ставимо наливку бродити на тиждень у погребі або будь-якому іншому прохолодному місці, а після проціджуємо напій, змішуємо його з цукром і розливаємо по пляшках.