Коктейль «Боярський» винайшли зовсім недавно – якихось 10 років тому в республіці Казантип. Як і багато інші коктейлі він вийшов зовсім випадково: компанія молодиків відпочивала і пила горілку. Точніше сказати, до ранку вони випили її вже неабияк. І тоді вони попросили бармена злегка підсолодити їм напій, після чого бармен і капнув у горілку трохи гренадину. Далі хлопці вирішили пожартувати над одним зі своїх друзів і капнули йому в чарку трохи соусу Табаско. І ось випивши його, він закричав: «Боярський! Тисяча чортів!» Коктейль припав до смаку і іншим відвідувачам, і його стали часто замовляти відпочиваючі. Нижче вас чекає рецепт приготування коктейлю «Боярський», до складу якого як вже було сказано входить горілка, гренадин і Табаско.
Коктейль «Боярський» - рецепт
Інгредієнти: горілка – 30 мл; сироп Гренадін – 25 мл; соус Табаско – 4-5 крапель. Приготування В чарку, спочатку наливаємо сироп Гренадін, потім за допомогою ножа або барної ложки акуратно вливаємо холодну горілку. Ідея полягає в тому, що рідини не повинні перемішатися, адже це шаруватий коктейль. І в самому кінці додаємо соус Табаско. При цьому щільність соусу вище, ніж щільність горілки, але нижче, ніж щільність сиропу. Тому соус Табаско розташується посередині між цими двома шарами. Випивають його залпом в один ковток.
Даний коктейль ще називають «Кривавий Боярський», адже гренадін надає йому червоний колір. Це класичний рецепт даного коктейлю. Трохи пізніше, замінивши Гренадін на лікер Кюрасао, отримали інший коктейль – Боярський синій.
Коктейль «Боярський синій» шот
Інгредієнти: горілка – 50 мл; лікер Блю Кюрасао – 20 р; Табаско – 3-5 крапель. Приготування В чарку, спочатку наливаємо лікер Блю Кюрасао, потім вливаємо горілку і додаємо Табаско. Вогняну суміш потрібно випити залпом.
Наведені 2 рецепта є коктейлями шот, тобто «короткими напоями» - тими, які п'ють швидко, залпом.
Але також в результаті змін і доповнень трохи пізніше винайшли Лонг-Дрінк Боярський.
Long drink «Боярський»– рецепт
Інгредієнти: горілка – 100 мл; гренадин – 70 мл; спрайт – 120 мл; Табаско – 5 крапель; лід. Приготування Горілку, гренадін, соус Табаско і спрайт поміщаємо в хайбол, додаємо лід і добре перемішуємо.
З'явилася традиція: після того, як вогненна суміш випита, потрібно постукати кілька разів денцем стопки про стіл і прокричати одну з відомих фраз героїв Михайла Боярського. Найчастіше це фраза «Тисяча чортів!»