Вернуться назад Распечатать

Коктейль «Боярський»

Коктейль «Боярський»
Коктейль «Боярський» винайшли зовсім недавно – якихось 10 років тому в республіці Казантип. Як і багато інші коктейлі він вийшов зовсім випадково: компанія молодиків відпочивала і пила горілку. Точніше сказати, до ранку вони випили її вже неабияк. І тоді вони попросили бармена злегка підсолодити їм напій, після чого бармен і капнув у горілку трохи гренадину. Далі хлопці вирішили пожартувати над одним зі своїх друзів і капнули йому в чарку трохи соусу Табаско. І ось випивши його, він закричав: «Боярський! Тисяча чортів!» Коктейль припав до смаку і іншим відвідувачам, і його стали часто замовляти відпочиваючі. Нижче вас чекає рецепт приготування коктейлю «Боярський», до складу якого як вже було сказано входить горілка, гренадин і Табаско.

Коктейль «Боярський» - рецепт


Інгредієнти:

  • горілка – 30 мл;

  • сироп Гренадін – 25 мл;

  • соус Табаско – 4-5 крапель.


  • Приготування
    В чарку, спочатку наливаємо сироп Гренадін, потім за допомогою ножа або барної ложки акуратно вливаємо холодну горілку. Ідея полягає в тому, що рідини не повинні перемішатися, адже це шаруватий коктейль. І в самому кінці додаємо соус Табаско. При цьому щільність соусу вище, ніж щільність горілки, але нижче, ніж щільність сиропу. Тому соус Табаско розташується посередині між цими двома шарами. Випивають його залпом в один ковток.
    Даний коктейль ще називають «Кривавий Боярський», адже гренадін надає йому червоний колір. Це класичний рецепт даного коктейлю. Трохи пізніше, замінивши Гренадін на лікер Кюрасао, отримали інший коктейль – Боярський синій.

    Коктейль «Боярський синій» шот


    Інгредієнти:

  • горілка – 50 мл;

  • лікер Блю Кюрасао – 20 р;

  • Табаско – 3-5 крапель.


  • Приготування
    В чарку, спочатку наливаємо лікер Блю Кюрасао, потім вливаємо горілку і додаємо Табаско. Вогняну суміш потрібно випити залпом.
    Наведені 2 рецепта є коктейлями шот, тобто «короткими напоями» - тими, які п'ють швидко, залпом.
    Але також в результаті змін і доповнень трохи пізніше винайшли Лонг-Дрінк Боярський.

    Long drink «Боярський»– рецепт


    Інгредієнти:

  • горілка – 100 мл;
  • Коктейль «Боярський»

  • гренадин – 70 мл;

  • спрайт – 120 мл;

  • Табаско – 5 крапель;

  • лід.


  • Приготування
    Горілку, гренадін, соус Табаско і спрайт поміщаємо в хайбол, додаємо лід і добре перемішуємо.
    З'явилася традиція: після того, як вогненна суміш випита, потрібно постукати кілька разів денцем стопки про стіл і прокричати одну з відомих фраз героїв Михайла Боярського. Найчастіше це фраза «Тисяча чортів!»