На полицях магазинів представлений величезний вибір пива різних видів. А ми вам зараз розповімо, як зварити пиво в домашніх умовах.
Як зварити домашнє пиво - рецепт
Інгредієнти: вода – 2 відра; солод ячмінний – 05 відра; дріжджі – 1 склянка; хміль – 6 склянок; сіль – 1 ч. ложка; патока – 1 стакан. Приготування У бочку вливаємо холодну воду, всипаємо ячмінний солод і розмішуємо.Залишаємо на ніч. Ранок переливаємо у велику каструлю, додаємо сіль, перемішуємо і даємо масі закипіти, потім зменшуємо вогонь і кип'ятимо близько 2 годин. Після цього всипаємо хміль і варимо ще хвилин 20. Отриманий відвар проціджуємо, переливаємо в бочку і даємо охолонути. Потім додаємо дріжджі і патоку, добре розмішуємо і залишаємо на добу. Після цього розливаємо пиво по бутлях і на добу залишаємо їх відкритими. Після цього закриваємо їх і ще через 24 години можна буде дегустувати.
Як зварити пиво вдома?
Інгредієнти: вода – 20 л; мед – 4 кг; дріжджі – 100 г; хміль – 50 р. Приготування В підходящу ємність вливаємо воду, розводимо в ній мед і додаємо хміль. Ставимо ємність на вогонь і кип'ятимо 1 годину. Отриманий відвар проціджують, потім закладаємо дріжджі і переливаємо в бродильний чан. Даємо постояти 6 днів при кімнатній температурі з відкритим отвором. Після цього чан закорковуємо і дня на 3 залишаємо в холодному місці. Потім розливаємо пиво по пляшках, закрити і зберігати в прохолодному місці.
Як зварити домашнє пиво?
Інгредієнти: кип'ячена вода – 9 л; імбир – 50 г; цукор – 1 кг; вино – 150 мл; дріжджі – 30 р. Приготування Товчений імбир з'єднуємо з вином і цукром. Поміщаємо отриману суміш в ємність і вливаємо гарячу воду. Після того, як маса охолоне до 30°С, додаємо дріжджі і залишаємо бродити дня на 3. По закінченню цього часу проціджуємо через марлю і розливаємо по пляшках і укупориваем. Зберігаємо в прохолодному місці.
Як зварити пиво в мультиварці?
Інгредієнти: солод ячмінний – 500 г; вода – 3 л; мед – 100 г; дріжджі – 25 г; хміль – 50 г; сіль – 05 ч. ложки. Приготування Ячмінний солод змішуємо з холодною водою і ставимо на ніч у тепле місце. Вранці перелити масу в каструлю мультиварки, додаємо сіль і включаємо програму «Випічка». Як тільки суміш закипить, натискаємо кнопку «Вимкнути» і вибираємо «Тушкування» на 2 години. Періодично потрібно відкривати кришку мультиварки і перемішувати вміст каструлі. По закінченню цього часу додаємо хміль і готуємо ще 20 хвилин в тій же програмі. Тепер сусло проціджують, даємо йому охолонути, додаємо дріжджі, мед і залишаємо годин на 8-9. Після цього пиво проціджуємо, розливаємо по пляшках, закриваємо кришками і ставимо в холодне місце. Годин через 12 воно буде готове.