Коньяк – міцний напій бурштиново-золотавого кольору, що містить алкоголь, з вишуканою ароматом ванілі і м'яким гармонійним смаком. Оцінити всі його переваги ви зможете, тільки дізнавшись, як правильно пити коньяк. Саме про це ми вам зараз і розповімо!
Як треба пити коньяк?
Коньяк – не застільний напій, тому його прийнято випивати в спокійній обстановці окремо від їжі, смакуючи і насолоджуючись кожним глоточком. Пляшку найкраще відкривати за півгодини до вживання, щоб аромат рознісся по всій кімнаті. Часто виникає питання: коньяк п'ють теплим або холодним? Запам'ятайте, що охолоджувати цей напій не потрібно, його температура повинна бути трохи вище кімнатної. Пити його прийнято з спеціальних келихів , які називаються «снифтеры». Вони виготовлені з гладкого прозорого скла або кришталю, мають пузату форму і нагадують чарку на ніжці, яка різко звужується до верху. «Снифтеры» бувають різною місткістю від 70 до 400 грамів. Отже, коньяк наливають на дно і тримають його так, щоб ніжка розташовувалася між безіменним і середнім пальцями, а денце перебувало на долоні. Налив напій, ви повинні доторкнутися пальцем до його зовнішній стінці і якщо з іншого боку залишиться відбиток, значить, у вас в руках коньяк хорошої якості. Тепер підносимо келих до губ, але не п'ємо, а спочатку просто вдихаємо його аромат. Насолодившись цим, пробуємо напій на смак маленькими ковточками, відчуваючи, як він розходиться в роті і розкриває свій неповторний смак.
З чим краще пити коньяк?
Як пити коньяк з лимоном? Закушувати коньяк не потрібно, особливо лимоном, так як він тільки притупи запах і смак напою. Краще покладіть під язик маленький шматочок шоколадки, і як тільки він почне танути, випийте коньяк. Коньяк чудово поєднується з апельсиновим соком і тоніком. Не рекомендується закушувати цей напій виноградом, щоб уникнути в подальшому небажаних наслідків. В деяких випадках допускається пити його з льодом, але найкраще, звичайно, вживати коньяк в чистому вигляді.
Як пити каву з коньяком?
Інгредієнти: кава мелена – 2 ч. ложки; коньяк – 1 ч. ложка; фільтрована вода – 100 мл; цукор – за смаком. Приготування Цей спосіб полягає в заварюванні. Для цього беремо ложку кави і утрамбовуємо його дрібне ситечко. Зверху виливаємо трохи коньяку і висипаємо залишився кави. Тепер маємо сито над чашкою і повільно виливаємо потрібну кількість гарячої води. Накриваємо напій на кілька хвилин блюдцем, а потім кладемо за смаком цукор, перемішуємо і відразу ж п'ємо маленькими ковточками.
Африканський рецепт кави з коньяком
Інгредієнти: кава мелена – 15 ч. ложки; какао – 05 ч. ложки; мелена кориця – за смаком; фільтрована вода – 100 мл; цукор – за смаком; коньяк – 15 ч. ложки. Приготування Для приготування однієї порції такого напою кладемо в турку трохи меленої кави, додаємо какао і кидаємо трохи меленої кориці. Потім заливаємо все це окропом і варимо на самому повільному вогні 3 хвилини. Стежимо, щоб рідина не закипіла. Після цього перелити напій в чашку, кладемо за смаком цукор і вливаємо 15 чайної ложечки коньяку. Перемішуємо і подаємо ароматний гарячий напій до столу.
Як пити коньяк з колою?
В наші дні стало дуже популярно змішувати коньяк з колою. Такий коктейль подають у багатьох клубах і ресторанах.
Інгредієнти: колотий лід; коньяк – 100 мл; кола – 100 мл Приготування Отже, наповнюємо келих колотим льодом, а потім вливаємо коньяк і охолоджену колу в однакових пропорціях. Готовий освіжаючий напій пити через трубочку маленькими ковтками.