Смачний і ароматний компот із заморожених ягід полуниці порадує всіх ваших близьких в будь-який час року. Заготовлювати такі ягоди бажано на піку їх дозрівання.
Полуницю перемивають, обсушують, очищають від хвостиків і кладуть в пакети для заморозки в морозильну камеру. Необхідно при цьому знати, що не всі ягоди підлягають охолодженню. Занадто перестиглі, зіпсовані, підгнилі не слід заморожувати. Але, якщо, наприклад, ви зібрали дуже зрілу полуницю з грядки і хочете її заморозити, то її бажано класти не відразу в пакет, а спочатку розкласти по одній на досочке і заморозити, а потім всі ягоди скласти в контейнер або пакет.
Одним з кращих видів зберігання полуниці - швидка заморозка (40 градусів), а не поступова (від 0 до 18 градусів). У такому разі всі вітаміни зберігаються і залишаються у продукті, в іншому ж випадку ягода замерзає поступово, втрачаючи трохи свої корисні якості. Кожен пакет бажано класти полуниці рівно на порцію (компот, пиріг або інше блюдо).
Такий компот нагадає вам взимку і восени про теплі літні днинки.
Як варити компот з замороженої полуниці?
Інгредієнти: заморожена полуниця – 500-600 гр; вода – 3-4 літри; цедра апельсина; цукор – 5-7 ст. ложок (за смаком). Приготування У велику каструлю налити води і довести до кипіння. Заморожену полуницю покласти в каструлю, закип'ятити, додати цукор за смаком. Також, в компот можна додати подрібнену цедру апельсина (можна теж морожену) і кип'ятити на повільному вогні 2-3 хвилини. Перед вживанням ароматного компотику дати охолонути і настоятися.
Також, не менш смачним виходить компот із замороженої вишні і полуниці, який готується легко і швидко, а його рецепт може освоїти навіть починаюча господиня. Вишня надає компоту приємну кислинку і містить у собі підвищену кількість вітаміну С, магнію і заліза, що дуже необхідно дітям, особливо в холодну пору року для підтримки зростаючого організму вітамінами.
Компот із замороженої вишні і полуниці
Інгредієнти: заморожена полуниця – 500-600 гр; заморожена вишня – 1-3 склянки; вода – 3-4 літри; цукор – 5-7 ст. ложок (за смаком). Приготування Очищену воду закип'ятити в каструлі, додати заморожені фрукти та цукор. Кип'ятити кілька хвилин на повільному вогні, щоб всі вітаміни залишилися в ароматному напої.
Компот із замороженої вишні і полуниці готовий. Перед вживанням охолодити.