У спекотні літні дні завжди приємно випити стаканчик освіжаючого напою для втамування спраги. Вдвічі приємніше, якщо цей напій ще шалено смачний, корисний і приготований своїми руками.
Ми вам сьогодні розповімо, як приготувати приголомшливий літній напій із заморожених апельсинів. Ні, ми не помилилися, саме з заморожених. Апельсини, що пройшли випробування холодом, втрачають свою гіркоту, і віддають більше свого соку. В результаті з порівняно малої кількості цитрусів отримуємо значний обсяг смачного питва, яке припаде до смаку, як дорослим, так і дітям.
Як зробити літній напій з апельсинів?
Інгредієнти: апельсини середнього розміру – 2 шт.; цукровий пісок – 350 г; лимонна кислота – 15 г; холодна питна вода – 4 л. Приготування Апельсини обдаємо окропом, обсушуємо і ставимо в морозильну камеру на кілька годин або на ніч. Дістаємо цитруси, розморожуємо і нарізаємо дрібними кубиками, ножем або розрізаємо на шматки і подрібнюємо в блендері. Заливаємо двома літрами холодної води, перемішуємо і залишаємо на двадцять-тридцять хвилин. У воді, що залишилася розчиняємо цукор і лимонну кислоту і змішуємо з апельсиновою сумішшю. Даємо настоятися ще п'ятнадцять хвилин.
Тепер проціджуємо, розливаємо по скляних ємностей і зберігаємо в холодильнику, бажано не більше трьох днів.
Якщо вас бентежить в попередньому рецепті лимонна кислота , то пропонуємо приготувати напій із заморожених апельсинів і лимонів.
Напій із заморожених апельсинів і лимонів
Інгредієнти: апельсини середнього розміру – 5 шт.; лимон – 1 шт.; цукровий пісок – 500 г; вода питна – 10 л. Приготування
Цитруси промиваємо гарячою водою, просушуємо і відправляємо в морозилку на кілька годин. Потім дістаємо, даємо трохи відтанути, нарізаємо на шматки і подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або блендера. Заливаємо трьома літрами води і залишаємо на двадцять хвилин. Тепер проціджуємо масу через марлю або сито. У двох літрах розчиняємо цукор і змішуємо з процідженої рідиною і решті водою. Розливаємо по скляним банкам і ставимо в холодильник.
Вживаємо в охолодженому вигляді.
Напій із замороженого апельсина і м'яти
Інгредієнти: апельсини – 2 шт.; м'ята – 3 гілочки; цукровий пісок – 100 г; питна вода – 2 л; кубики льоду. Приготування Миті апельсини поміщаємо в морозилку на два-три години, розморожуємо і нарізаємо на невеликі часточки. На дно глечика кладемо прим'яті гілочки м'яти, видавлюємо з апельсинових часточок сік, кидаємо самі часточки, присипаємо їх цукром і злегка розминаємо. Потім додаємо лід, доливаємо водою і подаємо до столу.