Персикове повидло – унікальне у своєму роді ласощі, воно має дуже насиченим ароматом, а тому годиться не тільки до самостійного вживання, але і для використання в якості добавки до випічки. Ми підготували кілька рецептів такого повидла, щоб вам було з чого вибрати.
Повидло з персиків – рецепт
Інгредієнти: персики - 15 кг; лимонний сік - 2 ст. ложки; вершкове масло - 1/2 ч. ложки; цукор - 5 ст. Приготування Персики очистити від кісточки і нарізаємо плоди кубиками. Кладемо шматочки персиків в емальовану каструлю, заливаємо лимонним соком, додаємо трохи олії і варимо, поки не з'явиться пінка, після цього всипаємо цукор, збільшуємо вогонь і чекаємо, поки вміст каструлі дійде до кипіння. Кип'ятимо протягом хвилини. Гарячий джем моментально розкладаємо по чистим і сухим банкам, накриваємо кришками і ставимо на водяну баню на 10-15 хвилин ( залежно від обсягу банки). Потім закочує банки кришками і повидло з персиків на зиму готово!
Як зварити повидло з персиків і розмарину?
Інгредієнти: персики - 15 кг; лимонний сік - 1/3 ст.; цукор - 4 3/4 ст.; розмарин - 4 гілочки. Приготування Розрізаємо персики навпіл і видаляємо кісточку. Нарізаємо фрукти невеликими кубиками і перекладаємо в глибоку миску. Додаємо лимонний сік, цукор і розмарин, перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо пустити сік на 4 години, не забуваючи перемішувати після кожної години.
Далі перекладаємо персики разом з соком в велику ємність і ставимо на середній вогонь. Варимо повидло до тих пір, поки рідина не загусне до консистенції сиропу, а персики не стануть м'якими. За допомогою блендера або преса для картоплі пюрируем персикову масу і тримаємо її на вогні, поки поверхня повидла не покриється пінкою. Знімаємо пінку і розливаємо вміст каструлі по стерильним банкам. Стерилізуємо банки з повидлом будь-яким звичним способом, або відразу ж подаємо страву до столу.
Повидло з персиків і яблук
Інгредієнти: персики - 12 шт.; яблука - 12 шт.; груші - 12 шт.; цукор - 24 ст.; імбир - шматочок 4 див. Приготування Миємо й сушимо банки. Шкірку персиків надрізаємо хрест-навхрест і опускаємо фрукти в окріп на 30-40 секунд, після чого відразу ж перекладаємо фрукти в каструлю з крижаною водою. Тепер шкірка буде сходити легко і швидко. Розрізаємо персики на 4 частини, а потім пропускаємо їх через м'ясорубку або пюрируем з допомогою блендера.
Яблука та груші очистити від шкірки і серцевини, також нарізаємо і пюрируем. Змішуємо яблучно-грушеве пюре з персиковим в глибокій мисці, а потім додаємо тертий імбир і цукор, приблизно по склянці цукру на кожну склянку фруктового пюре.
Ставимо каструлю з фруктовим пюре на вогонь і варимо його, постійно помішуючи і знімаючи піну. Як тільки колір пюре зміниться золотистим, а консистенція стане густою, розливаємо повидло по банкам і ставимо їх стерилізуватися.
За аналогією можна приготувати повидло з персиків в мультиварці, вибравши режим "Гасіння" на весь час готування.
Як варити повидло з персиків з ваніллю?
Інгредієнти: персики - 1 2 кг; цукор -2 ст.; лимон - 1 шт.; ванільний стручок - 1/2 шт. Приготування Персики чистимо і нарізаємо невеликими шматочками. Засипаємо персикові шматочки цукром, додаємо лимонний сік і залишаємо суміш на ніч під кришкою. Щоб повидло вийшло густіше, до вмісту каструлі можна додати пару обсмажених і подрібнених ядерець від абрикосових кісточок. Після закінчення часу, ставимо каструлю на вогонь, додаємо стручок ванілі і варимо на середньому вогні, постійно помішуючи. Під час варіння, періодично знімаємо піну з поверхні повидла. Як тільки персики стану м'якими і золотистими, а фруктовий сік з цукром перетворяться на карамель, знімаємо каструлю з вогню і розподіляємо її вміст по стерильним банкам.