Вишня, приготована у власному соку – простий і легкий спосіб консервації. Від звичайних компотиков така заготовка відрізняється тим, що в ягоді максимально зберігаються всі вітаміни. Давайте дізнаємося з вами як правильно і швидко закатати вишні у власному соку, щоб взимку насолоджуватися стравами з додаванням.
Вишня без кісточок у власному соку
Інгредієнти: стигла вишня – 1 кг; цукор – 500 р. Приготування Вишню ретельно промиваємо, відбираємо стиглу і виймаємо кісточки. Потім засипаємо ягоду сахарочком, перемішуємо ложкою і залишаємо на деякий час постояти. Поки вишня пускає сік, ми з вами підготуємо банки. Для цього їх гарненько промиваємо з харчовою содою, обполіскуємо під проточною водою і перевертаємо на рушник стікати. Ягоду знову перемішуємо і заповнюємо баночки, але не до кінця. Після цього беремо велику каструлю, застеляємо дно полотенчиком і встановлюємо банки з вишнею, прикриваючи їх кришками. Наливаємо акуратно холодну воду і стерилізуємо після закипання 15 хвилин на повільному вогні. Далі акуратно виймаємо баночки з каструлі, закатуємо і перевертаємо їх догори дном. Гарненько закутуємо і залишаємо остигати.
Рецепт вишні у власному соку
Інгредієнти: вишня – 1 кг; сік вишневий – 1 л. Приготування Вишню промиваємо, перебираємо, виймаємо кісточки і щільно викладаємо в стерилізовані баночки. Вишневий сік кип'ятимо, акуратно виливаємо в банки і накриваємо їх стерилізованими кришками. Потім ставимо в широку каструлю з теплою водою і стерилізуємо 10 хвилин. Після цього консервацію закатуємо кришками, перевертаємо, гарненько закутуємо і залишаємо остигати.
Вишня у власному соку з цукром
Інгредієнти: стигла вишня – 1 кг; цукор – за смаком. Приготування Вишню ретельно промиваємо і виймаємо кісточки. Банки заздалегідь готуємо: промиваємо їх у гарячій воді. Тепер викладаємо на дно кожної невеликий шар вишні, присипаємо ягоди цукром, знову кладемо вишеньку і так доверху. Злегка струшуємо банки, накриваємо їх кришками і залишаємо на 20 хвилин, щоб з ягід виділилося більше соку. Потім встановлюємо їх у велику каструлю з водою, накриваємо кришкою, доводимо до закипання і стерилізуємо хвилин 15-20. Після цього обережно виймаємо, закатуємо кришками, закутуємо вовняним пледом і залишаємо остигати.
Вишня у власному соку на зиму
Інгредієнти: стигла вишня – 1 кг; цукор – 1 ст. Приготування Ягоди промиваємо, відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати. Потім очищаємо ягоду від кісточок, пересипати в миску і засипаємо цукром. Залишаємо вишню годин на 10 для того, щоб ягоди просочилися цукром і дали сік. Потім ставимо таз на слабенький вогонь, доводимо до кипіння і розкладаємо вишню разом з соком по стерильним банкам. Закатуємо кришками, перевертаємо кришкою вниз, закутуємо рушником і залишаємо остигати.
Вишня у власному соку
Інгредієнти: вишня з кісточками . Приготування Ягоди промиваємо в холодній воді і перебираємо, викидаючи гнилі і зіпсовані. Заздалегідь готуємо банки для консервації – промиваємо їх гарячій воді, можна з додаванням соди і крапельки йоду. Потім промиваємо і заливаємо на 20 хвилин окропом. Можете вимиті банки відправити в духовку і потримати при температурі 100°С. Далі розкладаємо вишню по банкам, струшуємо, заливаємо окропом, накриваємо металевими кришками і стерилізуємо 10-15 хвилин. Тепер закатуємо все, загортаємо в щось тепле і залишаємо приблизно на 4 години. Зберігаємо готову вишні у власному соку у погребі або будь-якому іншому темному місці.