Імбирний ель або, по-іншому, безалкогольне домашнє імбирне пиво - чудовий прохолодний і тонізуючий напій. Купити готовий напій в магазині буває проблематично, тому краще всього приготувати його в домашніх умовах. Він відмінно втамовує спрагу і корисний для травлення. Давайте розглянемо з вами як приготувати імбирний ель.
Рецепт імбирного елю
Інгредієнти: свіжий корінь імбиру - 150 г; газована мінеральна вода - 3 л; цукор - 4 ст. ложки; лимон - 3 шт.; свіжа м'ята - за смаком. Приготування Отже, для приготування імбирного елю, беремо корінь імбиру, очищаємо від шкірки, натираємо на крупній тертці і, не зливаючи сік, що виділився, присипаємо його цукром. Далі додаємо лимонну цедру, гарненько все перемішуємо і придавлюємо зверху чим-небудь важким приблизно на 20 секунд. Після цього акуратно вливаємо віджатий з лимонів сік, заливаємо мінеральною газованою водою і даємо суміші настоятися протягом 15 хвилин. Проціджуємо готовий напій, знімаємо пробу: якщо вам здається що вийшло занадто кисло - додаємо ще трохи сахарку, а якщо навпаки солодко - розбавляємо лимонним соком. Тепер розливаємо імбирне пиво, приготоване в домашніх умовах, з високим скляним склянках і прикрашаємо за бажанням гілочками свіжої м'яти.
Імбирне пиво - рецепт
Інгредієнти: цукровий пісок - 1 ст.; свіжий корінь імбиру - 100 г; лимон - 1 шт.; гранульованих хлібопекарських дріжджів - 05 ч. ложки; свіжа вода - 2 5 л. Приготування Беремо трилітрову пластикову пляшку з-під мінеральної води, миємо, висушуємо, вставляємо в шийку воронку і через неї акуратно, щоб не просипати, засипаємо гранульовані хлібопекарські дріжджі. Свіжий корінь імбиру, натираємо на дрібній тертці, змішуємо з соком одного лимона і розтираємо ложкою до отримання однорідної кашки.
Вводимо отриману суміш в пляшку: якщо вона не проходить через лійку - трохи розбавляємо водою.
Доливаємо воду, що залишилася, закриваємо пляшку кришкою і ретельно збовтуємо її вміст. Трусимо пляшку до тих пір, поки дріжджі і цукор повністю не розчиняться. Прибираємо бутель в темне тепле місце приблизно на 30 годин. Готовність домашнього пива з імбиром можна перевірити простим здавленням пляшки, якщо при цьому утворюються вм'ятини - напій ще не готовий. Перед вживанням, як слід охолодіть ель і відкривайте потихеньку, поступово випускаючи газ.
Для любителів безалкогольних імбирних напоїв, рекомендуємо випробувати рецепт імбирного чаю .