Любителі солодких, ароматних фруктових лікерів - ця стаття для вас. Сьогодні ми навчимося готувати лікер з абрикосів. Ті щасливчики, у яких абрикосові дерева ростуть у саду і засипали своїх господарів рясним урожаєм, з нашою допомогою зможуть приготувати цей ніжний лікер.
Так само, ми розповімо вам, як готувати чудові коктейлі з абрикосовим сиропом.
У будь-який момент ви зможете насолодитися чарочкою лікеру або приготувати коктейль на його основі. А якщо ви захоплюєтеся випічкою тортів і тістечок, то зможете використовувати абрикосовий лікер для просочення коржів, або абрикосових пирогів .
Абрикосовий лику отримав свою назву тому, що виготовляється із м'якоті і дрібних кісточок абрикосів. Саме з дрібних абрикосів виходить самий запашний лікер.
Деякі, при виготовленні лікерів, побоюються використовувати абрикосові кісточки - бояться отруїтися синильною кислотою, а адже саме кісточки надають абрикосовому лікеру тонкий аромат мигдалю. Можна використовувати ядра, витягнуті з кісточок. На кілограм абрикосів, покладіть штук шість роздавлених ядерець.
Існує багато способів приготування лікеру з абрикосів.Найбільш простий з них - розведення спиртом готового абрикосового варення. Кісточки з абрикосів при варінні варення потрібно обов'язково витягувати, а ось ядерця, видобуті з цих кісточок, можна варити разом з м'якоттю. Потім готове варення заливаємо чистим спиртом або високоякісної горілкою в пропорції 1:1. Наполягаємо напій приблизно сорок днів. Потім зціджуємо густу золотаву рідину і зберігаємо її в щільно закупорених пляшках в темному прохолодному місці.
Найбільш відомий у нас французький абрикосовий лікер - «Абрикотин». Запах лікеру трохи нагадує запах мигдалю. Головне - придбати лікер, виготовлений на натуральній сировині. Використовують лікер в кондитерии і як ароматизатор.
Існує велика різноманітність коктейлів з абрикосовим сиропом. Ось один з них.
Коктейль «Літній вечір» Інгредієнти: лікер абрикосовий - 50 мл; шампанське - 50 - мл; сік ананасовий - 50 мл; сироп фруктовий - 15 мл; шматочки ананаса; тонік - 30 мл; лід. Приготування Наповнюємо склянку в такій послідовності: спочатку лід, потім фрукти, сироп і рідкі компоненти.
Трошки часу і терпіння - все, що потрібно для приготування лікеру з абрикосів і смачних коктейлів на його основі.
Захопилися приготуванням домашніх лікерів? Тоді випробуйте рецепт знаменитого лікер "Бейліз" тонкий вершковий смак якого відмінно поєднується з багатьма коктейлями.