Якщо у вас в погребі залишилися старі запаси консервації, не поспішайте викидати їх, тому що з варення можна зробити смачне, пахне ягодами домашнє вино . Цей алкогольний напій виходить не тільки приголомшливо ароматним, але і дуже міцною. Прекрасне вино виходить практично з будь-якого ягідного варення: абрикосового, сливового, яблучного або вишневого. Давайте розберемося, як поставити вино з варення.
Вино з вишневого варення
Інгредієнти: вишневе варення - 1 л; ізюм - 100 г; вода - 1 л. Приготування Рецепт домашнього вина з варення досить простий. Беремо трилітрову банку і гарненько миємо її содовим розчином. Обполіскуємо кілька разів теплою водою і після цього заливаємо її окропом. Тепер наливаємо в каструльку один літр води, ставимо на сильний вогонь, доводимо до кипіння і вимикаємо і залишаємо остигати при кімнатній температурі. Для приготування домашнього вина нам потрібно злегка тепла кип'ячена вода. Потім беремо варення, акуратно перекладаємо в чисту банку і заливаємо кип'яченою водою. Кидаємо жменю промитого і висушеного родзинок. Все перемішуємо і закриваємо банку капроновою кришкою. Прибираємо її в тепле місце на 10 днів.
По закінченні часу, знімаємо кришку, знімаємо з поверхні води мезгу і проціджуємо масу через марлю, складену в кілька разів. Готове сусло переливаємо в чисту банку або графин. На шийку надягаємо гумову стерильну рукавичку і прибираємо посудину на 40 днів у темне місце. Протягом усього цього часу в банку буде проходити процес бродіння. Він буде вважатися закінченим лише тоді, коли гумова рукавичка спочатку надуется вгору, а потім знову опуститься. Колір готового вина у вас повинен бути прозорим. Через 40 днів акуратно розливаємо напій по пляшках, намагаючись перелити так, щоб не потрапив осад. Пляшки з вином ставимо в темне місце і чекаємо приблизно 2 місяці. Зроблене таким способом вино вийде дуже терпким і буде мати приблизну фортеця - 10 градусів.
Вино з смородинового варення
Інгредієнти: рис - 1 ст.; виноград - жменя; варення з чорної смородини - 1 л; вода - 2 л. Приготування Отже, для приготування вина з варення готуємо заздалегідь банку: миємо, висушуємо і перекладаємо в неї смородинове варення. Потім засипаємо немитий рис і кладемо трохи винограду. Тепер доливаємо до країв банки кип'яченої теплої води і добре перемішуємо вміст ємності.
Надягаємо на банку гумову рукавичку маленького розміру і ставимо її у будь тепле місце. Якщо ж варення у вас було забродившее, і з'явилася невелика цвіль, то не турбуйтеся, все можна виправити. Для цього заливаємо окропом варення, перемішуємо, додаємо цукор, кип'ятити 20 хвилин, охолодити до теплого стану, і продовжуємо робити все так, як написано вище. По мірі бродіння рукавичка повинна надутися і потім поступово здутися. Як тільки це відбудеться - вино з рису і варення вважається готовим.
Вино з полуничного варення
Інгредієнти: полуничне варення - 1 л; кип'ячена вода - 25 л; родзинки - 130 р. Приготування Розглянемо досить простий спосіб, як зробити вино з варення. Беремо полуничне варення , розводимо його теплою водою і ретельно перемішуємо протягом 10 хвилин. Потім додаємо заздалегідь вимочений родзинки в гарячій воді родзинки і залишаємо все при кімнатній температурі для бродіння. Після того як наша суміш перестане бродити, проціджуємо через сито або марлю, складену в 2 шари і розливаємо по пляшках. Закорковуємо ємності і зберігаємо в холодильнику або іншому прохолодному місці. Витримуємо напій протягом 3 днів, після чого можна дегустувати.