У пошуках рецептів коктейлів для вечірки, зверніть увагу на ром. Цей напій не просто є одним з найпопулярніших в чистому вигляді, але і використовується у багатьох коктейлях в якості основного інгредієнта.
Коктейлі з білим і темним ромом відрізняються за смаком і рідко взаємозамінні, тому ознайомтеся зі смаком напоїв в чистому вигляді, а потім приступайте до приготування коктейлів на їх основі.
«Піна колада» з «BACARDI» Коктейлі з ромом «Бакарді» вже не перше десятиліття прикрашають алкогольне меню багатьох барів і ресторанів. Будинок рома «BACARDI» дбайливо зберігає традиції виробництва, продовжуючи тримати марку благородного напою і надихаючи барменів на створення нових поєднань, наприклад, «Пинаколади» з «BACARDI». Коктейлі «Пінаколада» з ромом і соком тропічних фруктів підкорять не одне дамське серце.
Інгредієнти: кокосове молоко - 75 мл; ананасовий сік - 50 мл; ром «BACARDI» superior - 100 мл; цукор - 2 ч. ложки; ананас - 2-3 скибочки. Приготування Всі інгредієнти збиваємо блендером до отримання однорідної маси. Перед подачею на половину наповнюємо келих колотим льодом, наливаємо коктейль і прикрашаємо шматочками тропічних фруктів.
Коктейлі з ромом «Малібу»
«Малібу» - це вершковий ромосодержащий напій, який часто використовується в якості інгредієнта в лонг дринках, або вживається в чистому вигляді з великою кількістю льоду. Коктейлі з ромом «Малібу», рецепти яких знайомі багатьом, часто виступають в якості аперитиву. З парою таких напоїв ми вас і познайомимо.
Коктейль «Зелена миля» Інгредієнти: кавуновий лікер - 30 мл; ром «Малібу» - 20 мл; лікер «Куантро» - 7 мл; ананасовий сік - 90 мл Приготування Всі інгредієнти відправляємо в шейкер, гарненько збиваємо і подаємо в охолодженому келиху.
Коктейль «Хвіст скорпіона» Інгредієнти: ром «Малібу» - 30 мл; банановий лікер - 30 мл; ананасовий сік - 30 мл; журавлинний сік - 60 мл Приготування У шейкер закладаємо лід і всі інгредієнти змішуємо і подаємо в охолодженому келиху.
Коктейль з ромом і колою
У коктейлі з чорним ромом зазвичай додають колу, приклад тому - класичний коктейль «Куба лібре», що складається з 1 частини рома і 2 частин коли. Готувати традиційний напій вкрай просто: змішали інгредієнти в шейкері і подали в склянці з льодом.
Барменское мистецтво набагато далі «Куба лібре» і призвело до створення цілого міксу з різних видів рома для найдосвідченіших.
Інгредієнти: барбадоський темний ром - 60 мл; темний ром - 60 мл; «BACARDI» 151 - 30 мл; кола - 180 мл; сік лайма - 15 мл Приготування По черзі наливаємо всі інгредієнти в високий келих з льодом, акуратно перемішуємо і подаємо, прикрасивши часточкою лайма.
Коктейль з ромом і м'ятою
Не одним «Мохіто» обмежуються рецепти коктейлів з ромом, доказ тому - чудовий лонг-дрінк з манго.
Інгредієнти: стиглий манго - 2-3 шт.; лід - 1 ст.; нектар манго - 1 ст.; білий ром - 3/4 ст.; сік лайма - 1 /4 ст.; цукор - 2ст. ложки; мята (подрібнена) - 1 ст. ложка. Приготування Плоди манго помістіть в морозильну камеру на 1 годину. За допомогою блендера збийте манго, лід, і всі інші інгредієнти до однорідності. Подавайте коктейль відразу ж, прикрасивши парою листочків м'яти.
Коктейль з ромом і полуницею Інгредієнти: свіжа полуниця - 4 шт. + 1 шт. для прикраси; цукор - 2 ст. ложки; білий ром - 35 мл; полуничний лікер - 1 ст. ложка; сік лайма - 25 мл Приготування Полуницю, цукор, ром, лікер і сік лайма поміщаємо в шейкер і розминаємо з допомогою ложки або маточки. Вийшло пюре збиваємо в шейкері і розливаємо по келихах. Прикрашаємо готовий коктейль половинками полуниці.