Без яскравих і екзотичних коктейлів з різними лікерами: м'ятним, банановим, вишневим, шоколадним, лимонним або полуничним, не обійтися жодній вечірці. І зовсім не обов'язково запрошувати професійного бармена, досить освоїти всього кілька рецептів, досить простих у виконанні. А ми вам у цьому допоможемо!
Коктейлі з лікером «Бейліз»
В Ірландії, на батьківщині вершкового лікер «Бейліз» , коктейлі з них найбільш популярні. І не дивно, що на його виготовлення йде майже половина молока всіх ірландських корівок.
Звичайно ж, самим культовим коктейлем на основі лікеру «Бейліз» є «Б-52». Крім вершкового, для цього коктейлю в рівних частках беруть кавовий і апельсиновий лікери. Але існує і багато інших, не менш цікавих прохолодних напоїв з вершковим лікером.
«Блакитні Гаваї» Інгредієнти: ром - 20 мл; лікер Блю кюрасао» - 20 мл; лікер «Бейліз» - 20 мл; сік ананасовий - 60 мл; сік лимонний - 30 мл; лід. Приготування Цей яскраво-блакитний екзотичний коктейль краще всього підійде для пляжної вечірки. Завантажуємо в шейкер всі складові, додаємо кубики льоду і гарненько все перемішуємо. Розливаємо у високі склянки, прикрасивши «зірочкою» карамболи або шматочком ананаса і паперовим парасолькою.
«Останній самурай» Інгредієнти: лікер «Бейліз» - 30 мл; лікер «Калуа» - 30 мл; сироп ванільний - 30 мл; лід. Приготування Приготування цього вишуканого напою займає всього одну хвилину. Всі інгредієнти змішуємо в шейкері з кубиками льоду і проціджуємо через спеціальне ситечко в келих. І можна насолоджуватися коктейлем - невеликими ковтками і через соломинку.
Коктейлі з лікером «Малібу»
Ромово-кокосовий лікер «Малібу» - основа всіх екзотичних коктейлів, найпопулярніший з яких - легендарна « Пиноколада ». Але не тільки вона здатна передати атмосферу тропічних островів.
Коктейль «El Ultimo» Інгредієнти: коньяк - 40 мл; яблучний сік (свіжовичавлений) - 130 мл; лікер «Малібу» - 10 мл; лід. Приготування Змішуємо всі компоненти в шейкері і перелити в високий келих з кількома кубиками льоду.
«Вершковий Малібу»
Інгредієнти: лікер «Малібу» - 30 мл; лікер «Амаретто» - 15 мл; молоко (незбиране) - 15 мл; сік ананасовий - 50 мл; вершки збиті - 15 мл; мигдаль (подрібнений) - 1 ч. ложка; шоколад чорний (крихта) - 1/2 ч. ложки; лід. Приготування Збиваємо в шейкері лікери, сік і молоко. Переливаємо вміст шейкера в келих. Прикрашаємо вершками, шоколадом і мигдалем.